LLEI 9/1988, de 12 d'abril, d'autorització d'un crèdit extraordinari per atendre les despeses de les eleccions al Parlament de Catalunya (Correcció d'errada en el DOGC núm. 995, pàg. 2188, de 25.5.1988).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 33.2 de l'Estatut d'Autonomia, promulgo la següent

LLEI

La celebració el 1988 de les eleccions al Parlament de Catalunya exigeix l'habilitació en el Pressupost de la Generalitat per a aquest exercici dels crèdits necessaris per a atendre les despeses en què, segons la legislació electoral, ha d'incórrer la Generalitat de Catalunya.

Davant d'aquesta circumstància, i d'acord amb el que estableix l'article 39 de la Llei 10/1982, de 12 de juliol, reguladora de les Finances Públiques de Catalunya, s'ha instrumentat la present Llei de concessió d'un crèdit extraordinari en el Pressupost per a l'exercici de 1988.

Article 1

Es concedeix un crèdit extraordinari fins a un import màxim de 1.288.585.748 pessetes per a atendre les despeses de les eleccions al Parlament de Catalunya de 1988, que es consignarà en un nou servei pressupostari 04.12, "Crèdit extraordinari per a atendre les despeses de les eleccions al Parlament de Catalunya-Secretaria General", del Departament de Governació, d'acord amb l'especificació següent: 04.12.143.01 "Retribucions i gratificacions al personal de suport de les eleccions al Parlament de Catalunya": 235.817.648. 04.12.229.01 "Despeses institucionals de les eleccions al Parlament de Catalunya (material, meses electorals, subministrament de béns i serveis)": 680.218.100. 04.12.229.02 "Despeses de suport informàtic per a les eleccions al Parlament de Catalunya": 200.000.000. 04.12.229.03 "Despeses de propaganda institucional de les eleccions al Parlament de Catalunya": 121.550.000. 04.12.481.01 "Bestreta a compte de les subvencions als partits polítics, federacions i coalicions en concepte de despeses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya (màxim del 30% de la subvenció percebuda en les eleccions al Parlament de Catalunya del 1984 per cadascun dels partits polítics, federacions i coalicions)": 51.000.000.

Article 2

Les majors despeses que autoritza la present Llei es compensaran pel mateix import de la despesa real efectuada, mitjançant la minoració dels crèdits consignats a les diferents seccions pressupostàries del Pressupost de 1988 amb l'excepció de les corresponents al Parlament de Catalunya, Consell Consultiu, Classes Passives, Deute, Sindicatura de Comptes i la secció corresponent a Corporacions Locals, que no tinguin la naturalesa d'ampliables o nominatius. El Consell Executiu, a proposta del Conseller d'Economia i Finances, determinarà els crèdits que han d'ésser minorats dins de l'exercici 1988.

Disposició addicional

1) El Consell Executiu, dins del termini fixat pel punt 4 de l'article 134 de la Llei Orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General, presentarà al Parlament de Catalunya un projecte de crèdit extraordinari per l'import de les subvencions corresponents a les despeses que originin les activitats electorals.

2) Les subvencions a les quals fa referència l'apartat anterior, corresponents a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1988, s'ajustaran a les regles següents:

  1. Un milió de pessetes per escó obtingut.

  2. Seixanta pessetes per vot aconseguit per cada candidatura que hagués obtingut com a mínim un escó.

3) Cap partit, federació, coalició o agrupació, no pot superar en les eleccions al Parlament de Catalunya de 1988, per despeses electorals, el límit que resulti de multiplicar per 45 pessetes el nombre d'habitants de població de dret de les circumscripcions electorals on presentin candidatures. La quantitat resultant de l'operació anterior podrà incrementar-se en raó de 20 milions de pessetes per cada circumscripció on aquells presentin candidatures.

4) L'import de les subvencions a adjudicar s'han de fer efectives dins dels cent dies posteriors a l'aprovació del crèdit extraordinari pel Parlament de Catalunya.

Disposicions finals Primera S'autoritza el Consell Executiu perquè a proposta conjunta del Conseller de Governació i del Conseller d'Economia i Finances dicti les disposicions que calguin per al desenvolupament i l'aplicació d'aquesta Llei.

Segona Aquesta Llei entrarà en vigor el mateix dia que serà publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els Tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Barcelona, 12 d'abril de 1988

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep M. Basáñez i Villaluenga Conseller d'Economia i Finances

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR