DECRET 201/2000, de 13 de juny, de regulació de la Divisió Central de Trànsit i de les àrees regionals de trànsit de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

201/2000, de 13 de juny, de regulació de la Divisió Central de Trànsit i de les àrees regionals de trànsit de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra.

Per la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, es van transferir competències executives en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

D’acord amb la disposició transitòria única de la Llei orgànica esmentada, les funcions de vigilància de trànsit s’han d’assumir gradualment a les diferents comarques de Catalunya. La Generalitat ja ha assumit l’exercici d’aquestes funcions a les comarques de Girona i de Lleida, i a partir de l’1 de desembre de l’any 2000 les ha d’assumir a les comarques de Barcelona i Tarragona.

Aquesta assumpció gradual de les funcions de vigilància de trànsit en el territori ha comportat paral·lelament un desplegament esglaonat dels efectius que han de dur a terme aquestes funcions. Lògicament, això ha comportat la creació d’unes estructures en els diferents àmbits territorials, que s’han anat modificant d’acord amb les exigències de cobertura que ha comportat aquest desplegament.

D’altra banda, cal tenir present, com s’ha indicat anteriorment, que abans de la finalització d’aquest any s’han de fer efectius els traspassos de serveis i funcions en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor corresponents a les circumscripcions de Barcelona i Tarragona, la qual cosa comporta la necessària previsió organitzativa.

Per aquest motiu, amb el present Decret es pretén incloure en una sola disposició els aspectes reguladors de les diferents àrees regionals de trànsit i de la Divisió Central de Trànsit.

La regulació de la Divisió Central de Trànsit i de les àrees regionals corresponents es fa necessària, atès que les tasques encomanades requereixen una estructura operacional i de personal degudament preparat, que permeti l’exercici de les seves funcions d’una manera adequada.

Per tant, de conformitat amb el que estableix l’article 3.e) del Decret 157/1996, de 14 de maig, de determinació dels òrgans que exerceixen les atribucions i les facultats atorgades al Departament de Governació per la Llei 10/1994, d’11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d’esquadra, actualment Departament d’Interior, d’acord amb l’article 13 del Decret 297/1999, de 26 de novembre, i en ús de les competències que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR