DECRET 68/2010, de 25 de maig, sobre tramitació i aprovació dels documents reconeguts del Codi tècnic de l'edificació i del Registre general del Codi tècnic de l'edificació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

68/2010, de 25 de maig, sobre tramitació i aprovació dels documents reconeguts del Codi tècnic de l'edificació i del Registre general del Codi tècnic de l'edificació.

L'article 3.2 de la Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'ordenació de l'edificació, estableix que les exigències del Codi tècnic de l'edificació es poden completar amb les exigències d'altres normatives dictades per les administracions competents.

Els documents reconeguts del Codi tècnic de l'edificació, tal com els defineix el Reial decret 314/2006, de 17 de març, pel qual s'aprova el Codi tècnic de l'edificació, són els documents tècnics, sense caràcter reglamentari, externs i independents del Codi i que disposen del reconeixement del Ministeri de l'Habitatge, la utilització dels quals facilita el compliment de determinades exigències i que contribueixen al foment de la qualitat de l'edificació.

Aquests documents reconeguts són un complement als procediments, regles tècniques i exemples de solucions que s'indiquen en els documents bàsics del Codi i permeten determinar si l'edifici compleix els nivells de prestació que s'hi estableixen.

Com afirma l'Ordre VIV/1744/2008, de 9 de juny, per la qual es regula el Registre general del Codi tècnic de l'edificació, la finalitat dels documents reconeguts és la de simplificar i particularitzar l'aplicació del Codi en determinats casos, ampliar el conjunt de solucions que proposa i facilitar-ne l'aplicació mitjançant eines informàtiques o altres mitjans, com ara fitxes o procediments simplificats.

El Reial decret 314/2006, de 17 de març, crea el Registre general del Codi tècnic de l'edificació en el Ministeri de l'Habitatge, adscrit a la Direcció General d'Arquitectura i Política d'Habitatge, el qual és de caràcter públic i informatiu, i en el qual s'han d'inscriure i fer-se públics els documents reconeguts.

L'Ordre VIV/1744/2008, de 9 de juny, que regula el Registre general del Codi tècnic de l'edificació, estableix el procediment per a la inscripció dels documents reconeguts que sol·licitin els centres directius de les administracions públiques. Aquesta Ordre indica que l'Administració pública que sol·liciti les inscripcions ha de vetllar perquè es mantinguin les condicions segons les quals es van concedir els reconeixements corresponents.

D'acord amb les competències que l'Estatut d'autonomia atorga a la Generalitat de Catalunya a l'article 137, es defineix un procediment per a l'aprovació dels documents reconeguts dintre de l'àmbit territorial de Catalunya. El compliment d'aquesta finalitat es realitza a través de la Subcomissió sobre l'aplicació del Codi tècnic de l'edificació a Catalunya, que s'adscriu al Consell de Qualitat, Sostenibilitat i Innovació de l'Habitatge, a qui correspon emetre els informes tècnics sobre les sol·licituds de reconeixement dels documents presentats, per a l'aprovació dels documents reconeguts per part de l'òrgan competent en matèria de qualitat de l'edificació.

Per tal de donar publicitat als documents reconeguts per part de la Generalitat de Catalunya es crea el Registre general de documents reconeguts de la Generalitat de Catalunya amb seu a l'òrgan competent en matèria de qualitat de l'edificació. Aquest Registre té caràcter de registre estrictament als efectes d'informació i de publicitat per als agents, organismes i entitats que exerceixen funcions relacionades amb l'aplicació del Codi tècnic de l'edificació.

A proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge, vist el dictamen del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya i d'acord amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR