RESOLUCIÓ IUE/2668/2007, de 12 de juliol, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió d'ajuts per donar suport al desenvolupament de projectes de recerca i innovació en matèria educativa i d'ensenyament formal (reglat) i no formal (no reglat).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

IUE/2668/2007, de 12 de juliol, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió d'ajuts per donar suport al desenvolupament de projectes de recerca i innovació en matèria educativa i d'ensenyament formal (reglat) i no formal (no reglat).

Atès el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, en relació amb el règim jurídic de subvencions i transferències de la Generalitat de Catalunya; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions;

Atesa la Resolució UNI/962/2005, d'1 de febrer, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir la concessió de beques i ajuts convocats per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR);

I atès que l'article 11 dels Estatuts de l'AGAUR, aprovats pel Decret 168/2002, d'11 de juny, del Govern de la Generalitat, disposa que correspon al Consell de Direcció aprovar les convocatòries de beques i subvencions, com també la seva resolució, i que aquestes facultats han estat delegades al president de la Comissió Executiva d'Ajuts de Recerca (CEAR), amb data 5 de desembre de 2002,

Resolc:

Article 1

Convocar els ajuts per donar suport al desenvolupament de projectes de recerca i innovació en matèria educativa i d'ensenyament formal (reglat) i no formal (no reglat), les condicions dels quals figuren en l'annex d'aquesta Resolució.

Article 2

L'import global màxim d'aquesta convocatòria és de 200.000,00 euros, a càrrec de l'aplicació pressupostària 480.0001, dels quals, 100.000,00 euros aniran a càrrec del pressupost de l'AGAUR per a l'any 2007 i 100.000,00 euros a càrrec del pressupost de l'AGAUR per a l'any 2008. D'aquest import, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya n'aporta el 50% i l'altre 50%, la Direcció General de Recerca del Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

Disposició final

Aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, pot ser objecte de recurs potestatiu de reposició davant el president de la CEAR de l'Agència en el termini d'un mes, comptador de l'endemà del dia de la publicació de la Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), o bé recurs contenciós administratiu interposat directament davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona, en el termini de dos mesos, comptadors de l'endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveuen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 12 de juliol de 2007

Ramon Moreno Amich

President de la Comissió Executiva

d'Ajuts de Recerca

Annex

Preàmbul

El Departament d'Educació i el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya promouen la quarta edició de la convocatòria d'ajuts per a projectes de recerca i innovació en matèria educativa. Aquesta iniciativa, que va començar amb la col·laboració entre els dos departaments l'any 2004, s'emmarca en una de les línies prioritàries del Pla de Recerca i Innovació de Catalunya: la recerca en desenvolupament social i cultural. Ambdós departaments, conscients de la necessitat d'avançar en el coneixement científic en els àmbits de les ciències socials i les humanitats, tindran en compte també les possibilitats d'aplicació dels resultats d'aquestes recerques i treballaran coordinats per aconseguir que tinguin el màxim impacte dins el món educatiu.

D'acord amb això, es considera convenient obrir una convocatòria per a concedir ajuts per a finançar projectes de recerca en temàtiques prioritàries per tal de millorar la qualitat educativa. Per tal d'avançar en la millora de la qualitat del sistema educatiu cal optimitzar la recerca educativa, així com la seva difusió i la transferència de resultats al conjunt del sistema. En aquest context, el Departament d'Educació assenyala unes línies prioritàries relacionades amb necessitats educatives al voltant de les quals cal aprofundir el coneixement teòric, sistemàtic i aplicable a diferents contextos de la realitat educativa. Aquestes línies són:

  1. Avançar cap a una escola més inclusiva.

  2. Millorar els resultats d'àrees curriculars bàsiques i impulsar innovacions educatives.

  3. Afavorir l'ús de les TIC a l'aula i en projectes de col·laboració.

  4. Potenciar la millora personal i el desenvolupament del currículum professional dels i les docents.

  5. Millorar la gestió dels centres educatius i dels serveis educatius.

    La convocatòria actual pretén ser un pas endavant en la concreció de temes en recerca educativa atès que, després de tres edicions, es defineixen amb més detall les àrees i temàtiques prioritàries amb la finalitat d'aconseguir que els resultats dels projectes estiguin cada cop més orientats cap a l'aplicació pràctica al sistema educatiu de Catalunya.

    .1 Objecte

    1.1 L'objecte de la convocatòria és la concessió d'ajuts per al finançament de projectes de recerca i innovació que tinguin per finalitat la millora de la qualitat del sistema educatiu no universitari i la potenciació i millora d'iniciatives d'ensenyament formal i no formal i d'aprenentatge.

    1.2 Els projectes de recerca s'han de centrar en una de les temàtiques següents:

    Educació inclusiva:

  6. Estratègies d'atenció a la diversitat (física, psíquica, cultural, lingüística, social...).

  7. Prevenció i tractament de l'absentisme i la no escolarització.

  8. Equitat educativa i diversitat cultural.

  9. Clima escolar i èxit per a tothom.

  10. Convivència intercultural.

  11. Igualtat d'oportunitats i currículum.

    Ensenyament de la llengua en contextos plurilingües:

  12. Actualització de la metodologia d'immersió lingüística en contextos amb gran diversitat lingüística.

  13. Didàctica del català per a alumnes no catalanoparlants als cicles mitjà i superior d'educació primària i a l'educació secundària.

  14. Ensenyament de la lectoescriptura a l'alumnat d'ensenyament secundari.

  15. Estratègies de treball de la llengua oral als cicles mitjà i superior d'educació primària i a l'educació secundària que permetin l'increment de l'ús de la llengua.

  16. Ensenyament de la llengua...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR