ORDRE ARP/116/2004, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les denominacions d'origen protegides (DOP), les indicacions geogràfiques protegides (IGP), les denominacions geogràfiques (DG) i les especialitats tradicionals garantides (ETG) de Catalunya, i es convoquen els corresponents a l'any 2004.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/116/2004, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les denominacions d'origen protegides (DOP), les indicacions geogràfiques protegides (IGP), les denominacions geogràfiques (DG) i les especialitats tradicionals garantides (ETG) de Catalunya, i es convoquen els corresponents a l'any 2004.

Els distintius d'origen i qualitat dels productes agroalimentaris definits als reglaments CEE 2081/92, CEE 2082/92 i CEE 576/89, possibiliten la protecció i la valoració dels productes de la terra que presenten característiques diferencials pel seu origen o pels mètodes de producció i/o elaboració. La potenciació d'aquests productes aconsella buscar noves vies de comercialització i fomentar lacomercialització conjunta. També afavoreix la creació de noves empreses i la redistribució de l'activitat econòmica, especialment en el món rural.

El reconeixement oficial de la qualitat i l'origen de determinats productes constitueix alhora una garantia per al consumidor.

El Pla de desenvolupament rural (PDR) preveu, entre les mesures incloses al programa específic de Catalunya, el foment de les denominacions d'origen protegides (DOP), les indicacions geogràfiques protegides (IGP), les denominacions geogràfiques (DG) i les especialitats tradicionals garantides (ETG).

Per això, valorada la conveniència de fomentar la creació d'aquestes entitats i les actuacions que realitzen per millorar la qualitat, la comercialització i la coneixença per part del consumidor dels productes protegits per les DOP, les IGP, les DG i les ETG catalanes.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de lesatribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment de les denominacions d'origen protegides (DOP), les indicacions geogràfiques protegides (IGP), les denominacions geogràfiques (DG) i les especialitats tradicionals garantides (ETG) de Catalunya, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts destinats a fomentar les DOP, les IGP, les DG i les ETG de Catalunya corresponents a actuacions realitzades des de l'1 de desembre de 2003, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 Eltermini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit al sol·licitant serà de sis mesos comptat a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

2.4 Els ajuts que estableix aquesta Ordre, que tenen el caràcter de cofinançats d'acord amb el que preveu el Pla de desenvolupament rural (PDR), aniran a càrrec de la partida pressupostària 2004 1702 D/780170200/7142 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, per un import màxim de 61.484 euros.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre de 22 de maig de 2000, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment de les denominacions d'origen protegides (DOP), les indicacions geogràfiques protegides (IGP), les denominacions geogràfiques (DG) i les especialitats tradicionals garantides (ETG) de Catalunya, i es convoquen els corresponents a l'any 2000 (DOGC núm. 3152, d'1.6.2000).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació alDOGC.

Barcelona, 13 d'abril de 2004

Antoni Siurana i Zaragoza

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex

Bases

.1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable als ajuts que regulen aquestes bases l'integren...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR