ORDRE BSF/202/2011, de 3 d'agost, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de l'ajut econòmic per a famílies en què s'hagi produït un naixement, adopció, tutela o acolliment, sotmès al nivell d'ingressos de la unitat familiar, i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

ORDRE

BSF/202/2011, de 3 d'agost, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de l'ajut econòmic per a famílies en què s'hagi produït un naixement, adopció, tutela o acolliment, sotmès al nivell d'ingressos de la unitat familiar, i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

El títol 1 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya (EAC), recull expressament a l'article 16 el dret de totes les persones a rebre ajuts públics per atendre les càrregues familiars, d'acord amb els requisits que estableix la Llei, alhora que preveu, com a principi rector a l'article 40, el mandat als poders públics de promoure les mesures econòmiques i normatives de suport a les famílies. Així mateix, l'Estatut estableix a l'article 166.4 la competència exclusiva de la Generalitat en matèria de promoció de les famílies i de la infància.

El Departament de Benestar Social i Família, mitjançant el Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, té atribuït l'exercici de les atribucions sobre les famílies, tasca que duu a terme a través de la Secretaria de Família, d'acord amb el Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família.

La Llei 18/2003, de 4 de juliol, de suport a les famílies, regula ajuts econòmics destinats a donar suport a les famílies, per tal de millorar el benestar, la qualitat de vida i la protecció dels seus membres.

Igualment, la Llei recull diverses disposicions entre les quals es troben: l'article 3, que considera que les disposicions d'aquesta també són aplicables a l'acolliment i a les altres situacions jurídiques a les quals les lleis atribueixen o reconeixen els mateixos efectes jurídics que a la família; la disposició addicional 3, que preveu que, en el desenvolupament reglamentari, es tingui en compte la problemàtica específica de les famílies monoparentals i la de les famílies nombroses, i finalment, la disposició addicional 4, relativa a la perspectiva de gènere, perspectiva que s'ha d'introduir en el desenvolupament reglamentari de la Llei.

La protecció econòmica familiar es configura sempre com un element per fer front a les noves necessitats que l'arribada d'un fill o filla implica per a la família, com també per ajudar a conciliar la vida familiar i laboral. Ara bé, tenint en compte la situació socioeconòmica existent actualment a Catalunya, l'ajut regulat en la present Ordre té l'objectiu d'afavorir les famílies amb més dificultats econòmiques per tal de prevenir possibles situacions de vulnerabilitat.

Atès el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu reglament de desenvolupament, aprovat mitjançant el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, ambdós de caràcter parcialment bàsic;

Atesa la Llei 6/2011, de 26 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011;

Atès el Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l'Administració de la Generalitat;

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L'objecte de la present Ordre és aprovar les bases per a la concessió de l'ajut econòmic per a famílies en què s'hagi produït un naixement, adopció, tutela o acolliment a partir del dia 30 de juliol i fins al 31 de desembre de 2011 (ambdues dates incloses) i que no superin un determinat nivell d'ingressos de la unitat familiar, d'acord amb el que s'estableix a l'annex, i obrir la convocatòria per a l'any 2011.

Article 2

Partida pressupostària i quantia

2.1. La partida del pressupost de la Generalitat per a 2011 amb càrrec a la qual s'imputen els ajuts per a les famílies és la B05 D/480000100/313A/0000.

2.2. La quantia inicial disponible és de 3.800.000 euros.

Article 3

Termini

El termini de presentació de les sol·licituds s'inicia el 12 de setembre de 2011 i finalitza el 31 de desembre de 2011.

Excepcionalment, per a les famílies amb infants nascuts, adoptats, tutelats o acollits durant el mes de desembre de 2011, el termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 de gener de 2012.

Article 4

Competència i termini màxim per resoldre

4.1 La tramitació de les sol·licituds correspon a la Secretaria de Família del Departament de Benestar Social i Família i la resolució, a la persona titular de la Secretaria de Família.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de quatre mesos a comptar de l'endemà de la data de presentació de les sol·licituds. Transcorregut el termini fixat sense que s'hagi notificat resolució expressa, s'entén desestimada la sol·licitud d'atorgament de l'ajut.

4.3...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR