DECRET 223/1983, de 9 de juny, d'estructuració dels òrgans competents per conèixer de les reclamacions econòmico-administratives que es produeixin en l'àmbit de la gestió econòmico-financera de la Generalitat de Catalunya, i resoldre-les.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableixen els decrets 43/1985, 76/1987, 329/1989 i 116/1993.

L'article 20.1.a) de la Llei Orgànica 87/1980, de 22 de setembre, de finançament de les Comunitats Autònomes, estableix que el coneixement de les reclamacions interposades contra els actes dictats per les Comunitats Autònomes en relació amb els seus tributs propis, tant si s'hi susciten qüestions de fet com de dret, correspon als seus propis òrgans econòmico-administratius.

Atès que, d'acord amb l'article 44.4 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, en relació amb els articles 7.1 i 7.2 de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes, a més de les taxes de pròpia creació per aprofitaments especials i per la prestació de serveis directes de la Generalitat, les taxes inherents a serveis estatals traspassats a la Generalitat es consideren també com a tributs propis, i l'aplicació d'unes i altres pot ésser objecte de reclamació econòmico-administrativa;

Atès que la gestió econòmico-financera de la Generalitat comporta també el reconeixement i liquidació d'obligacions del Tresor de la Generalitat, drets passius, operacions de pagament i d'altres matèries sobre les quals es poden suscitar qüestions tant de fet com de dret,

Cal estructurar els òrgans competents per conèixer les reclamacions econòmico-administratives i resoldre-les, en l'àmbit de la gestió econòmico-financera de la Generalitat de Catalunya, sens perjudici que, mentre el Parlament de Catalunya no legisli sobre aquesta matèria i d'acord amb la disposició transitòria segona de l'Estatut d'Autonomia, s'apliqui supletòriament la legislació estatal.

Per tant, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Àmbit d'Aplicació

Article primer
  1. Les reclamacions econòmico-administratives, tant si s'hi susciten qüestions de fet com de dret, s'atribuiran al coneixement dels òrgans a què es refereix l'article 2, quan es produeixin en relació amb les matèries següents:

  1. La gestió, la inspecció i la recaptació dels tributs, les exaccions parafiscals i, en general, de tots els ingressos de dret públic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de les seves entitats autònomes, amb exclusió expressa dels tributs cedits per l'Estat a la Generalitat de Catalunya i dels recàrrecs que aquest estableixi sobre tributs d'aquell.

  2. El reconeixement o la liquidació d'obligacions del Tresor de la Generalitat pels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR