ORDRE ENS/230/2013, d'1 d'octubre, per la qual s'obre la convocatòria pública per a la concessió de subvencions a centres educatius i establiments per al desenvolupament de programes de qualificació professional inicial per al curs 2013-2014, i es modifica l'Ordre ENS/329/2012, de 24 d'octubre, que n'aprova les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació, regula a l’article 30 els programes de qualificació professional inicial adreçats a l’alumnat que no ha obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria, i en el mateix sentit es pronuncia l’article 60 de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació.

D’altra banda, el Decret 140/2009, de 8 de setembre, regula els programes de qualificació professional inicial (PQPI).

En aquest marc normatiu, el Departament d’Ensenyament, amb l’objectiu de facilitar l’oferta de programes de qualificació professional inicial per poder atendre les necessitats del col·lectiu de joves de 16 a 24 anys que no ha obtingut el títol de graduat en educació secundària obligatòria, considera oportú concedir subvencions a centres educatius i establiments per al desenvolupament d’aquests programes.

D’altra banda, la Resolució ENS/1732/2013, de 30 de juliol, ha fet públics els establiments autoritzats i els no autoritzats a impartir els programes de qualificació professional inicial corresponents al curs escolar 2013-2014.

A l’últim, en aquests moments convé modificar les bases reguladores per a la concessió de subvencions a centres educatius i establiments, per al desenvolupament de programes de qualificació professional inicial, aprovades mitjançant l’Ordre ENS/329/2012, de 24 d’octubre, en el sentit d’afegir-hi la possibilitat de justificar l’aplicació dels imports rebuts en concepte de subvenció mitjançant compte justificatiu.

Per tot això, de conformitat amb el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial,

Ordeno:

Article 1

Convocatòria

Obrir convocatòria pública per a la concessió de subvencions a centres educatius i establiments per al desenvolupament de programes de qualificació professional inicial durant el curs 2013-2014.

Article 2

Bases

La convocatòria es regeix per les bases reguladores aprovades mitjançant l’Ordre ENS/329/2012, de 24 d’octubre (DOGC núm. 6243, de 30.10.0012), amb la modificació de la base 6.1.a), pel que fa a l’edat dels joves participants dels programes de qualificació professional inicial, i la base 13, pel que fa a la justificació de les subvencions, d’acord amb l’annex d’aquesta Ordre.

Article 3

Beneficiaris

Poden participar en aquesta convocatòria els centres educatius privats, els públics que no siguin titularitat de la Generalitat de Catalunya i els establiments autoritzats pel Departament d’Ensenyament per impartir programes de qualificació professional inicial durant el curs 2013-2014, que estiguin inscrits en el Registre de Centres i Entitats de Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya a la data de publicació de la convocatòria, i que compleixin els requisits que preveuen les bases.

Article 4

Sol·licituds

Les sol·licituds s’han de presentar subscrites pel titular o responsable del centre educatiu o l’establiment, adreçades a la Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, d’acord amb els impresos normalitzats que es poden trobar a la pàgina web del Departament d’Ensenyament (...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR