ORDRE AAR/290/2007, de 31 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a l'elaboració del pla d'empresa de les persones joves que es vulguin incorporar al sector agrari, i es convoquen els corresponents a l'any 2007.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/290/2007, de 31 de juliol, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a l'elaboració del pla d'empresa de les persones joves que es vulguin incorporar al sector agrari, i es convoquen els corresponents a l'any 2007.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural té com a una de les màximes prioritats potenciar i afavorir la incorporació de persones joves a l'activitat agrària. A la vegada, també és important que les persones joves que s'incorporin adquireixin la formació necessària, i disposin d'un pla d'empresa sòlid i viable.

Aquests ajuts tenen com a finalitat compensar la dedicació d'aquests/es futurs/es empresaris/àries agraris/àries en la determinació de la formació que necessiten, concretada en un itinerari formatiu, la definició del seu projecte d'empresa i l'elaboració del seu pla d'empresa.

L'article 20 del Reglament CE 1698/2005, del Consell, de 20 de setembre, d'ajuts al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), estableix en l'Eix 1 l'augment de la competitivitat del sector agrícola i forestal amb mesures destinades a fomentar el coneixement i a millorar el potencial humà mitjançant accions relatives a la informació i la formació professional, inclosa la divulgació de coneixements científics i pràctiques innovadores, de les persones que treballen als sectors agrícola, alimentari i forestal, així com els ajuts per al seu foment.

L'annex II del Reglament CE 1974/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, estableix les disposicions d'aplicació del Reglament CE 1698/2005, i determina el contingut que ha de tenir el Programa de desenvolupament rural (PDR) en relació amb aquesta mesura.

En aquest sentit, s'ha tramès a la Comissió Europea, per a la seva aprovació definitiva, el PDR de Catalunya per al període de programació 2007-2013, aprovat prèviament per acord de Govern de data 22 de maig de 2007. El PDR conté la mesura 111 d'informació i formació professional dintre de l'Eix 1, d'augment de la competitivitat del sector agrícola i forestal que inclou l'ajut per a la realització de projectes d'incorporació de joves i d'emprenedoria amb l'objectiu, entre d'altres, d'incentivar la incorporació professional de joves agricultors fomentant la realització d'un pla empresarial de manera tutorada. D'altra banda, les mesures d'aquesta Ordre compten amb la conformitat de la memòria ambiental del PDR elaborada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Valorada la conveniència de fomentar les actuacions objecte d'ajut, a proposta de la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Innovació, d'acord amb l'article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per a l'elaboració del pla d'empresa de les persones joves que es vulguin incorporar com a empresàries al sector agrari, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts per a l'elaboració del pla d'empresa de les persones joves que es vulguin incorporar com a empresàries al sector agrari, corresponents a l'any 2007 inclosos a la mesura 111 de l'Eix 1 del PDR 2007-2013, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini de presentació de sol·licituds es fixa des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC fins al 30 de setembre de 2007.

2.3 Els ajuts establerts en aquesta Ordre, que tenen el caràcter de cofinançats amb el FEADER, d'acord amb el que preveu el PDR 2007-2013 de Catalunya, aniran a càrrec de l'aplicació pressupostària D/480000100/5740 del pressupost del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007, per un import màxim de 100.000 euros.

2.4 L'òrgan competent per a la tramitació del procediment és el Servei de Formació Agrària.

2.5 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent serà el/la director/a general d'Agricultura, Ramaderia i Innovació.

2.6 La Comissió de valoració estarà constituïda pel/per la subdirector/a general d'Innovació Rural, pel/per la subdirector/a general d'Estratègia Rural i el/la cap del Servei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR