ORDRE JUS/245/2014, de 28 de juliol, per la qual s'estableixen els requisits i les condicions necessàries per a la inscripció en els registres generals del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya de les persones que no posseeixen una formació homologada.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyOrdre

L’article 3.1 de la Llei 15/2009, del 22 de juliol, de mediació en l’àmbit del dret privat, estableix que pot exercir com a mediador o mediadora, als efectes d’aquesta Llei, la persona física que té un títol universitari oficial i que acredita una formació i una capacitació específiques en mediació.

La Llei 15/2009, del 22 de juliol, a l’article 21.c) disposa que el Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya exerceix la funció de gestionar el Registre general de persones mediadores en l’àmbit familiar i el Registre general de persones mediadores en els àmbits del dret privat.

Així mateix, d’acord amb l’article 21.d) de la Llei 15/2009, del 22 de juliol, correspon al Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya la funció d’homologar, a l’efecte de la inscripció de les persones mediadores en els registres i censos corresponents, els estudis, els cursos i la formació específica en matèria de mediació.

L’Ordre JUS/428/2012, de 18 de desembre, per la qual es regulen els continguts bàsics i el procediment d'homologació de la formació específica en matèria de mediació en l'àmbit del dret privat disposa el procediment per tal que la formació en mediació, a petició dels centres que la imparteixen, pugui ser homologada.

L’article 19 del Reglament de la Llei 15/2009, del 22 de juliol, de mediació en l’àmbit del dret privat, aprovat pel Decret 135/2012, de 23 d’octubre, estableix que per ordre del departament competent en matèria de dret civil es podran establir els requisits i les condicions necessàries per inscriure en els registres generals del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya les persones que, no posseint una formació homologada, la poden acreditar amb la seva experiència i coneixements.

Atès que cal establir els requisits i les condicions necessàries per a la inscripció en els registres generals del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya de les persones esmentades i regular el procediment d’inscripció ja que hi ha un col·lectiu de persones que van realitzar cursos de formació molt complets i acreditats, però que en el seu dia no es van homologar;

D’acord amb el que estableix l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i l’article 39.3 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern;

Per tot això, d’acord amb el dictamen de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR