DECRET 103/2009, de 30 de juny, pel qual s'amplia l'encàrrec de gestió de l'Administració de la Generalitat de Catalunya a l'empresa pública TABASA, Infraestructures i Serveis de Mobilitat, Societat Anònima.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

103/2009, de 30 de juny, pel qual s'amplia l'encàrrec de gestió de l'Administració de la Generalitat de Catalunya a l'empresa pública TABASA, Infraestructures i Serveis de Mobilitat, Societat Anònima.

Mitjançant el Decret 305/1987, de 19 d'octubre, es va encarregar a l'empresa pública Túnels i Accessos de Barcelona, Societat Anònima (TABASA), la gestió temporal del servei consistent en la construcció, la conservació i l'explotació dels túnels de Vallvidrera i els seus accessos.

El desenvolupament eficient i amb èxit, tant des d'un punt de vista social com econòmic i mediambiental, de les activitats encarregades va propiciar la conveniència d'encomanar a la societat noves actuacions mitjançant el Decret 70/2008, d'1 d'abril, a fi de millorar la funcionalitat i la connectivitat i les condicions de seguretat de l'Eix de Vallvidrera i dels eixos viaris que incideixen directament en la mobilitat de Barcelona i el seu entorn. També es va encomanar a TABASA la construcció i gestió d'altres infraestructures per a la mobilitat col·lectiva que permetessin assolir els objectius fixats en els convenis i acords internacionals i en la normativa vigent en matèria de mobilitat i de protecció del medi ambient.

La definició, planificació i execució d'infraestructures constitueixen un element clau per al desenvolupament d'una xarxa viària ben integrada, sostenible, equilibrada territorialment i viable econòmicament, que ha de garantir l'accessibilitat a tot el territori, i la connexió efectiva i eficaç amb les xarxes de la resta de països europeus, singularment amb les regions veïnes, d'acord amb criteris de qualitat del servei, seguretat i qualitat ambiental. En aquest context, no és menys important la determinació de la modalitat de gestió de les infraestructures, doncs aquesta es presenta com element indispensable del qual dependrà l'èxit, en termes de qualitat, eficàcia i eficiència, de la prestació del servei que proporcionarà la seva implantació.

La previsió de nous encàrrecs a la Societat establerta en el Decret 70/2008, d'1 d'abril, l'estat actual de definició, programació i execució de les noves infraestructures pels diferents plans i programes, i els beneficis derivats de la utilització de les tècniques de servei públic en la gestió d'infraestructures, plantegen novament l'oportunitat que la Societat pugui assolir nous reptes que permetin traslladar i rendibilitzar, al màxim possible, l'experiència assolida per TABASA en la gestió d'activitats i serveis d'interès general, amb especial èmfasi en el camp de la construcció, conservació i explotació de túnels i la millora de la mobilitat.

Per atendre aquestes necessitats, mitjançant aquest Decret s'amplia l'encàrrec de gestió a TABASA de la conservació i explotació de l'Eix Vic-Olot (C-37) i de la construcció, conservació i explotació del desdoblament de la B-500, entre el Vallès Oriental i el Maresme, en els termes establerts en el Pacte nacional per a les Infraestructures. Així mateix, s'encarrega a TABASA la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR