ORDRE IRP/66/2010, de 12 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions adreçades a ens locals per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau i de promoció i defensa dels drets humans, i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/66/2010, de 12 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions adreçades a ens locals per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau i de promoció i defensa dels drets humans, i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2010.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació té com a un dels seus principals objectius desenvolupar una política pública de foment de la pau i promoció dels drets humans, i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme, en el marc del que preveu la Llei de foment de la pau. Per aquest motiu, va crear en el seu moment el Programa per a l'Institut Internacional per la Pau amb una doble finalitat: d'una banda, crear l'Institut Internacional per la Pau i, d'una altra, impulsar una política de foment de la pau per part dels diferents departaments de la Generalitat, de forma coordinada i transversal.

El Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 14/2007, de 5 de desembre, de creació de l'Institut Català Internacional per la Pau, que en aquest moment ja està en funcionament. El Programa per a la creació d'aquest Institut s'ha transformat en l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, que té per objectius, a més de contribuir a la posada en funcionament de l'ICIP i de vehicular la seva relació amb el govern de la Generalitat de Catalunya, desenvolupar polítiques públiques de foment de la pau i de promoció dels drets humans, d'acord amb el Consell Català de Foment de la Pau, i programar accions en l'àmbit del foment de la pau i dels drets humans. És en aquest àmbit que s'emmarca la concessió d'una línia de subvencions a les institucions que treballen pel foment de la cultura de la pau i la promoció dels drets humans.

Per això, i d'acord amb els seus objectius, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació obre una línia de subvencions adreçada a incrementar la presa de consciència de la societat catalana davant del fenomen dels conflictes bèl·lics d'origen sociopolític, així com de la importància de la resolució pacífica d'aquests, i de la promoció dels drets humans.

Per a aquesta finalitat, és necessari aprovar les bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de foment de la pau, la difusió de la cultura de la pau i/o la promoció i defensa dels drets humans.

Vista la Llei 25/2009, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010 (DOGC núm. 5537, de 31.12.2009).

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, el Decret 887/2006, d'11 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i la Llei 26/2009, del 23 de desembre, de mesures fiscals, financeres i administratives;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

Objecte

1.1 Aprovar les bases reguladores de les subvencions per a ens locals de Catalunya per a la realització d'activitats de foment de la pau i de la cultura de la pau i la promoció i defensa dels drets humans, que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 Obrir convocatòria pública, per a l'any 2010, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions que preveu aquesta Ordre.

Article 2

Termini per a la presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions començarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà vint dies hàbils després de la seva publicació.

Article 3

Import màxim previst per a la convocatòria de l'any 2010

Aquesta convocatòria es finança amb càrrec a la partida pressupostària IT0503D/460000100/1310 del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2010. L'import global màxim destinat a aquestes subvencions és de 125.000 euros, i resta condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió.

Article 4

Publicitat

D'acord amb l'article 18 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 94.6 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, l'òrgan concedent donarà publicitat de les subvencions atorgades mitjançant la seva exposició en el tauler d'anuncis de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans i, en el supòsit de subvencions d'un import igual o superior a 3.000 euros, a més, es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya tot indicant la convocatòria, el crèdit pressupostari al qual s'ha d'imputar, el beneficiari, la quantitat concedida i la/les finalitat/s de la subvenció.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de febrer de 2010

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte

S'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a la promoció dels drets humans i el foment i difusió de la cultura de la pau en el sentit d'oposició a la resolució bèl·lica dels conflictes sociopolítics, especialment les previstes a la Llei 21/2003, de foment de la pau.

.2 Beneficiaris

Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases els ajuntaments i consells comarcals de Catalunya.

.3 Requisits dels ens beneficiaris i forma d'acreditar-los

3.1 Els ens beneficiaris de les subvencions previstes en aquestes bases han de complir els requisits següents:

  1. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat, i les obligacions davant la Seguretat Social.

  2. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  3. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    3.2 En cas d'haver rebut en el passat una altra subvenció procedent del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, la justificació del compliment de les obligacions establertes per part dels ens beneficiaris en les respectives bases de la subvenció.

    3.3 El compliment d'aquests requisits s'ha d'acreditar mitjançant l'aportació de la documentació prevista al punt 8 de les bases reguladores de les subvencions.

    .4 Import màxim

    4.1 Es pot subvencionar fins al 50% del cost de les activitats esmentades en aquest annex.

    4.2 L'import màxim que poden sol·licitar els ens interessats és de 10.000 euros.

    4.3 Sens perjudici del que preveu el paràgraf anterior, l'import de les subvencions, aïlladament o en concurrència amb altres ens locals, no pot superar el cost de l'activitat subvencionada a desenvolupar per l'ens beneficiari.

    .5 Despeses subvencionables

    Són despeses subvencionables les que responguin a la naturalesa de l'activitat subvencionada i es facin en el termini establert al punt 7 del present annex. En aquest sentit, s'han d'aplicar les normes previstes a l'article 31 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    .6 Nombre màxim de projectes

    Cada ens local pot presentar un màxim...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR