ORDRE ARP/189/2006, de 12 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la implantació d'equips automatitzats com a sistema de classificació de canals porcines, i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/189/2006, de 12 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la implantació d'equips automatitzats com a sistema de classificació de canals porcines, i es convoquen els corresponents a l'any 2006.

El Reglament CE 1257/1999, del Consell, de 17 de maig, sobre l'ajut al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu d'Orientació i Garantia Agrícola (FEOGA), estableix el marc dels ajuts comunitaris a favor d'un desenvolupament rural sostenible, i dedica el capítol 7 als ajuts per a la millora de la transformació i la comercialització de productes agrícoles, per tal de facilitar la millora i racionalització d'aquestes activitats.

En el marc d'aquest Reglament, el Programa de desenvolupament rural (PDR), aprovat per la Comissió europea preveu, entre les mesures incloses al programa de Catalunya, ajuts destinats a fomentar les activitats esmentades. Entre els objectius a assolir mitjançant aquest Programa, es troben les inversions derivades d'acords intersectorials, especialment del sector productor (objectiu 1) i les inversions innovadores que persegueixin algun dels objectius de qualitat, salubritat i bones perspectives de mercat que el mateix PDR preveu (objectiu 5).

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació va publicar el Reial decret 117/2001, de 9 de febrer, pel qual s'estableix la normativa bàsica de foment de les inversions per a la millora de les condicions de transformació i comercialització dels productes agraris, silvícoles i de l'alimentació, modificat posteriorment pel Reial decret 326/2003, de 14 de març (BOE núm. 80, de 3.4.2003). A l'article 6.2 del Reial decret 326/2003, s'hi estableixen com a inversions prioritàries, les inversions derivades de l'adaptació a una normativa d'obligat compliment en matèria de millora de les condicions de transformació i comercialització dels productes agraris, silvícoles i de l'alimentació que no estiguin exclosos a l'annex 1 d'aquest Reial decret.

En l'actualitat, el sector porcí és el primer subsector agrari en importància social i econòmica a Catalunya, que dóna lloc, a banda del consum en fresc de la seva carn, a una indústria de productes derivats. Per això, i amb la intenció d'implementar un sistema de pesatge, classificació i marcatge de canals i de fomentar la modernització dels escorxadors de Catalunya, es va publicar el Decret 251/2005, de 22 de novembre, per cobrir una necessitat llargament expressada pel sector productor com és comptar amb un sistema d'avaluació i classificació de canals, objectiu just i adaptat a la realitat i necessitats del sector.

Així doncs, el Decret 251/2005, de 22 de novembre, defineix i organitza un sistema de pesatge, classificació i marcatge de canals porcines (SIPCAP) per als escorxadors catalans que sacrifiquin setmanalment més de 5.000 porcs de mitjana anual.

També, i per tal de modernitzar les infraestructures dels escorxadors pel que fa a la implantació del sistema de pesatge, classificació i marcatge de canals porcines, estableix l'adopció de mesures de foment destinades a finançar les inversions que realitzin els escorxadors per tal d'implantar equips automatitzats com a mètode de classificació.

En conseqüència, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per a la implantació d'equips automatitzats com a sistema de classificació de canals porcines, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2006 destinats a finançar la implantació d'equips automatitzats com a sistema de classificació de canals porcines, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 Es constituirà una Comissió de valoració que serà l'òrgan col·legiat encarregat d'avaluar les sol·licituds presentades, amb la documentació completa i valorades pels serveis tècnics del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i d'establir els expedients a resoldre en aquesta convocatòria atenent els seus requeriments específics i els criteris de prioritat que estableix l'annex d'aquesta Ordre.

La comissió estarà formada per:

El/la director/a general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries.

El/la subdirector/a general de Ramaderia.

El/la subdirector/a d'Ajuts per al Desenvolupament Rural, que actuarà com a secretari/ària de la Comissió.

Quan les sol·licituds subvencionables superin les disponibilitats pressupostàries, la Comissió de valoració determinarà, d'acord amb el que estableix l'apartat 8.2 de l'annex d'aquesta Ordre, les sol·licituds que es proposaran per a la seva aprovació.

2.3 El termini de presentació de les sol·licituds serà d'un mes comptat des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.4 El termini màxim per emetre la resolució...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR