DECRET 6/1985, de 14 de gener, sobre mesures urgents per a l'eradicació de focus de plagues especialment perilloses per als vegetals.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

L'existËncia de diferents agents nocius per als vegetals que poden provocar danys catastrÚfics als nostres cultius i boscos, aconsellen de prendre mesures per tal d'evitar-ne la introducciÛ o impedir-ne la difusiÛ.

Vista la Llei de Plagues del Camp, de 21 de maig de 1908, i les disposicions complement‡ries, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Per tal d'evitar la difusiÛ d'agents

especialment perillosos per als vegetals, en particular els que siguin de recent introducciÛ en el nostre territori, el Consell Executiu, a proposta del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, declarar‡ l'existËncia oficial de la plaga, la qual es comunicar‡ oportunament a l'AdministraciÛ central de l'Estat.

Article segon

- La declaraciÛ d'existËncia oficial d'una

plaga comportar‡ l'obligatorietat de realitzar en els vegetals i els camps afectats, i amb car‡cter d'urgËncia, el programa de tractaments i l'aplicaciÛ de mesures profil‡ctiques que es determinin.

Article tercer 1

Un cop declarada l'existËncia oficial.

d'una plaga, per Ordre del Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca es procedir‡ a delimitar la zona afectada i s'establir‡ un pla d'actuaciÛ. 2. Quan les circumst‡ncies ho requereixin, es podr‡ acordar la immediata immobilitzaciÛ del material vegetal provinent d'aquestes zones i, en cas que fos necessari, la destrucciÛ dels vegetals o dels seus productes, subproductes i parts afectades per la plaga.

Article quart

- Si els agricultors afectats no adoptessin

les mesures previstes en el pla d'actuaciÛ previst al punt anterior, les dites mesures seran executades pel Servei de ProtecciÛ dels Vegetals i el cost de la seva execuciÛ es repercutir‡ al titular de l'explotaciÛ que correspongui.

Article cinquË.

- Quan a conseq¸Ëncia de les mesures

d'eradicaciÛ es provoquin danys als vegetals, el propietari tindr‡ dret a les corresponents indemnitzacions, d'acord amb el que disposa la Llei de 26 de desembre de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR