DECRET 378/2000, de 21 de novembre, pel qual es configura el sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

378/2000, de 21 de novembre, pel qual es configura el sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Mitjançant el Decret 202/1985, de 15 de juliol (DOGC núm. 568, de 29.7.1985), es creà la xarxa hospitalària d’utilització pública com a instrument adreçat a la prestació de l’assistència sanitària pública a pacients que requereixin atenció hospitalària.

Amb posterioritat, la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, ha recollit aquest instrument als efectes d’assolir una òptima ordenació hospitalària que permeti l’homogeneïtzació adequada de les prestacions.

Recentment, atesa la contribució que la xarxa hospitalària d’utilització pública ha tingut en assolir una bona planificació sanitària i en l’optimització de tots els recursos existents, s’ha avançat en l’establiment de les xarxes d’utilització pública de centres, serveis i establiments sociosanitaris i de centres, serveis i establiments de salut mental, per mitjà, respectivament, dels decrets 242/1999, de 31 d’agost, pel qual es crea la xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d’utilització pública de Catalunya (DOGC núm. 2973, de 13.9.1999) i 213/1999, de 27 de juliol, pel qual es crea la xarxa de centres, serveis i establiments de salut mental d’utilització pública de Catalunya (DOGC núm. 2944, de 3.8.1999). Aquestes xarxes troben també el seu fonament en les previsions de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya.

Com sigui que totes aquestes xarxes, juntament amb els centres i serveis d’atenció primària, han d’actuar de manera coordinada per tal d’oferir una atenció integral a la salut dels ciutadans, escau en el moment actual constituir un sistema que aglutini els centres i serveis de les diferents xarxes i que serveixi per adoptar criteris de planificació comuns.

Per tot això, de conformitat amb el que preveu la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Es configura el sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT), constituït pels centres, serveis i establiments sanitaris integrats per:

a) La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR