DECRET 345/2001, de 24 de desembre, pel qual es regula l'establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

345/2001, de 24 de desembre, pel qual es regula l’establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en l’àmbit del Servei Català de la Salut.

L’article 7.2 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, estableix que el Servei Català de la Salut pot emprar, als efectes de la gestió i administració dels serveis i les prestacions del sistema sanitari públic, qualssevol fórmules de gestió directa, indirecta o compartida admeses en dret.

D’acord amb això, i amb l’objectiu de consolidar el sistema sanitari mixt propi de Catalunya i l’optimització de tots els recursos assistencials, la mateixa Llei, en el títol 4, capítol 4, regula la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública, que configuren tots els centres, els serveis i els establiments hospitalaris integrats en el Servei Català de la Salut i els altres que satisfan regularment les necessitats del sistema sanitari públic de Catalunya mitjançat els convenis pertinents. Aquesta previsió concorda amb el que estableix l’article 67 de la Llei 14/1986, de 25 d’abril, general de sanitat, segons el qual la vinculació dels hospitals a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública es farà mitjançant convenis singulars.

D’altra banda, la Llei 11/1995, de 29 de setembre, ha incorporat una disposició addicional 11 a la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, que encomana al Govern que reguli mitjançant un decret els requisits, l’abast, el procediment i els sistemes de selecció per establir els contractes de gestió de serveis sanitaris i sociosanitaris, prenent com a marc de referència la legislació sobre contractes de les administracions públiques, i tenint en compte les previsions del Pla de salut de Catalunya i les normes específiques d’ordenació dels serveis.

Conformement amb el que s’ha exposat, aquest Decret té com a objecte regular la utilització dels instruments jurídics que preveu l’ordenament vigent per a la prestació dels serveis sanitaris i donar compliment a l’exigència de la disposició addicional esmentada pel que fa a la contractació d’aquests serveis en concret.

El Decret 169/1996, de 26 de maig, pel qual es regula l’establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en l’àmbit del Servei Català de la Salut (DOGC núm. 2211, de 29.5.1996), ha estat declarat nul per la Sentència de la Secció Cinquena de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d’11 de juliol de 2001, per l’existència de defectes formals en la seva tramitació, motiu pel qual s’ha tramitat un nou projecte de decret que inclou la modificació de la durada màxima dels convenis i contractes.

En conseqüència, de conformitat amb el que s’ha exposat, en ús de les facultats que m’atorga la Llei 15/1990, de 9 de juliol, modificada per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, d’ordenació sanitària de Catalunya; d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol 1

Àmbit d’aplicació i disposicions generals

Article 1

Àmbit d’aplicació

Aquest Decret és aplicable:

a) Als convenis que el Servei Català de la Salut estableixi amb les entitats titulars dels hospitals integrats en la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública.

b) Als convenis que el Servei Català de la Salut estableixi amb les entitats de dret públic creades per prestar serveis sanitaris, així com amb entitats de dret privat en el capital de les quals sigui exclusiva la participació de l’Administració o d’un ens públic que en depengui.

c) Als contractes de gestió de serveis sanitaris establerts pel Servei Català de la Salut.

Article 2

Disposicions generals

2.1 Els convenis i els contractes de gestió de serveis sanitaris esmentats s’establiran i s’actualitzaran tenint en compte les necessitats que prevegi el Pla de salut de Catalunya en l’àmbit territorial corresponent, la utilització òptima dels recursos sanitaris públics i les dotacions pressupostàries consignades a aquests efectes.

2.2 En condicions anàlogues d’eficàcia, qualitat i costos, s’ha de donar prioritat per establir contractes de gestió de serveis sanitaris als centres, els serveis i els establiments els titulars dels quals siguin entitats que tinguin caràcter no lucratiu.

Article 3

Òrgans competents

3.1 D’acord amb l’article 14.1.g) de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, correspon al Consell de Direcció del Servei Català de la Salut fixar els criteris generals i establir i actualitzar els convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris a què fa referència aquest Decret.

3.2 El Consell de Direcció podrà delegar l’establiment i l’actualització d’aquests convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en el director/la directora del Servei Català de la Salut, sens perjudici de la ratificació ulterior, si escau, així com en les regions sanitàries d’acord amb el que estableix l’article 22 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, esmentada.

3.3 La gestió dels convenis i dels contractes esmentats correspon a les gerències de les regions sanitàries del Servei Català de la Salut en l’àmbit territorial corresponent.

Article 4

Serveis

4.1 Els serveis que poden ser objecte dels convenis i contractes de referència són els següents:

a) Assistència hospitalària i especialitzada, que comprèn: processos diagnòstics, terapèutics o de seguiment evolutiu, en règim ambulatori o d’hospitalització, i tant de manera urgent com...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR