DECRET 242/1999, de 31 d'agost, pel qual es crea la xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d'utilització pública de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

242/1999, de 31 d'agost, pel qual es crea la xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d’utilització pública de Catalunya.

La Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, en el seu article 8.d) estableix que el Servei Català de la Salut en el desenvolupament de les funcions que li són encomanades portarà a terme les activitats d’atenció sociosanitària.

Així mateix, la disposició addicional cinquena de la Llei precitada, estableix que s’ha de procedir a enllestir el desplegament gradual i harmònic dels recursos institucionals sociosanitaris, d’acord amb els barems internacionalment reconeguts, tot desenvolupant un model d’atenció i d’organització específica per a les persones grans amb malalties cròniques invalidants i malalties terminals.

D’acord amb això, cal procedir a la creació d’una xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d’utilització pública que incorpori els dispositius assistencials que presten serveis d’atenció sociosanitària per compte del Servei Català de la Salut.

D’altra banda, atesa la complexitat que representa la implementació d’aquest procés pels centres que actualment presten els serveis definits a la xarxa, cal preveure un període transitori que permeti la implantació progressiva de les previsions d’aquest Decret.

Per tot això, de conformitat amb el que preveu l’article 8.d) de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

1.1 Es crea la xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d’utilització pública de Catalunya.

1.2 Aquesta xarxa quedarà constituïda pels centres, serveis i establiments que presten serveis d’atenció sociosanitària per compte del Servei Català de la Salut, que s’hi integraran d’acord amb el que preveuen els articles 4, 5 i 6 d’aquest Decret.

1.3 Els objectius generals dels centres, serveis i establiments que integren la xarxa són:

Avaluació integral dels pacients.

Recuperació o estabilització dels problemes de salut.

Consecució de la màxima autonomia funcional.

Coordinació i suport amb els diferents nivells assistencials.

Atenció continuada.

Orientació i suport als cuidadors habituals del pacient.

Tots aquests objectius tenen com a finalitat última la millora de la qualitat de vida dels usuaris d’aquests serveis.

Article 2

El Servei Català de la Salut, a través de la xarxa de centres, serveis i establiments sociosanitaris d’utilització pública de Catalunya, presta els serveis següents:

2.1 Serveis d’hospitalització.

Serveis d’hospitalització de llarga durada. Són aquells serveis destinats a l’atenció continuada de persones que pateixen malalties o processos crònics i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR