ORDRE de 21 de juliol de 1999, per la qual es fixen els preus públics que ha d'aplicar la Biblioteca de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

de 21 de juliol de 1999, per la qual es fixen els preus públics que ha d’aplicar la Biblioteca de Catalunya.

La Biblioteca de Catalunya va establir les contraprestacions per la prestació de serveis d’acord amb la normativa de règim local, que li era aplicable quan aquesta entitat tenia la naturalesa jurídica de consorci. Les rellevants modificacions produïdes tant en els serveis que presta la Biblioteca de Catalunya, com en la normativa que li és d’aplicació, motiven la necessitat d’adequar-ne la regulació de les contraprestacions.

La configuració de la Biblioteca de Catalunya com a entitat autònoma de dret administratiu, adscrita al Departament de Cultura, d’acord amb el que preveu l’article 12 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya, implica que les contraprestacions per la prestació de serveis d’aquesta entitat es regeixen per la Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya. De fet, els capítols 6 i 7 del títol 6 d’aquesta Llei ja contenen les taxes per la prestació de serveis de la Biblioteca de Catalunya, i el que es fa ara, mitjançant aquesta Ordre, és establir les contraprestacions per la resta dels serveis que presta la Biblioteca de Catalunya, que tenen la consideració de preus públics d’acord amb el que estableix l’article 22 de la Llei 15/1997 indicada.

Atès tot el que s’ha exposat, vista la proposta de la Biblioteca de Catalunya, vistos els informes favorables de la Intervenció Delegada i de l’Assessoria Jurídica del Departament d’Economia i Finances, i d’acord amb el que estableix l’article 23 de la Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Fixació dels preus

Es fixen els preus que ha d’aplicar la Biblioteca de Catalunya d’acord amb els imports que es determinen a l’annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 2

Exempcions

2.1 Queden exempts de l’aplicació dels preus de préstec interbibliotecari els préstecs sol·licitats per les biblioteques membres del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans per als seus programes d’investigació.

2.2 Queden exemptes de l’aplicació dels preus per reproducció de material bibliogràfic les reproduccions sol·licitades per l’Institut d’Estudis Catalans per als seus programes d’investigació.

2.3 Queden exempts de l’aplicació del preu d’obtenció i renovació del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR