DECRET 223/1999, de 27 de juliol, pel qual es regula la Inspecció dels Serveis de Telecomunicació de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

223/1999, de 27 de juliol, pel qual es regula la Inspecció dels Serveis de Telecomunicació de la Generalitat de Catalunya.

La Direcció General de Radiodifusió i Televisió, d’acord amb el Decret 247/1994, de 29 de setembre, té atribuïdes les funcions d’inspecció, vigilància i sanció en matèria de gestió dels serveis de radiodifusió sonora i de televisió. Aquestes facultats abasten també els continguts dels canals propis de televisió, així com els dels canals de televisió el títol d’habilitació dels quals correspon atorgar-lo a la Generalitat de Catalunya.

A més, la Direcció General de Radiodifusió i Televisió és competent per realitzar les comprovacions i inspeccions necessàries per tal de garantir el compliment dels articles 2, 3 i 4 del Decret 265/1997, de 17 d’octubre, pel qual es despleguen aspectes de la Llei 8/1996, de 5 de juliol, de regulació de la programació audiovisual distribuïda per cable, sens perjudici de les funcions del Consell Audiovisual de Catalunya pel que fa al seguiment dels mínims d’emissió en llengua catalana, establerts en la legislació vigent, i de les programacions per tal de vetllar pel compliment de les mesures de protecció dels menors, temps mínim d’emissió, pels drets de les minories i la dignitat de les persones, d’acord amb l’article 2.d) del reglament esmentat.

Per la seva part, el Reial decret 2625/1982, de 24 de setembre, va transferir a la Generalitat, entre altres qüestions, les competències de l’Estat en matèria d’antenes col·lectives i de televisió en circuit tancat, que el Decret 247/1994, de 29 de setembre, va atribuir a la Direcció General de Radiodifusió i Televisió. Aquestes infraestructures dels edificis avui, en ple desenvolupament i expansió de les telecomunicacions aplicades als mitjans de comunicació social, adquireixen una especial rellevància.

Finalment, el desenvolupament de la nova televisió digital terrenal i de la propera ràdio digital, així com dels serveis de telecomunicació per part de l’Administració de la Generalitat i dels seus organismes autònoms i empreses públiques fa que, a hores d’ara, resulti necessària una norma reguladora de l’activitat inspectora de la Generalitat sobre la gestió dels serveis duts a terme pels esmentats mitjans de comunicació i sistemes de telecomunicació.

En virtut de tot això, a proposta del conseller de la Presidència i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

1.1 L’exercici de les funcions d’inspecció que corresponen a la Generalitat de Catalunya dins l’àmbit de la radiodifusió, de la televisió i d’altres serveis de telecomunicació, es poden realitzar directament per la Direcció General de Radiodifusió i Televisió del Departament de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR