DECRET 180/2000, de 15 de maig, pel qual es modifica l'estructura orgànica del Servei Català de Trànsit i es creen els serveis territorials de Trànsit de Tarragona i Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

180/2000, de 15 de maig, pel qual es modifica l’estructura orgànica del Servei Català de Trànsit i es creen els serveis territorials de Trànsit de Tarragona i Barcelona.

Per la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, es van transferir competències executives en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

D’acord amb la disposició transitòria única de la Llei orgànica, les funcions de vigilància de trànsit s’assumiran gradualment a les diferents comarques del territori de Catalunya. Així, la Generalitat ha assumit l’exercici d’aquestes funcions a les comarques de les circumscripcions de Girona i Lleida, i a partir de l’1 de desembre de 2000 les assumirà a les comarques de Barcelona i Tarragona, d’acord amb el Reial decret 404/2000, de 24 de març, sobre ampliació de mitjans personals, materials i pressupostaris traspassats a la Generalitat de Catalunya pel Reial decret 391/1998, de 13 de març, en matèria de trànsit i circulació de vehicles de motor.

El Servei Català de Trànsit, que ha d’exercir juntament amb altres òrgans les competències transferides a la Generalitat per la Llei orgànica esmentada, ha de disposar d’una estructura adequada i suficient que permeti el correcte exercici d’aquestes noves funcions atribuïdes.

S’escau, doncs, modificar l’estructura orgànica de Servei Català de Trànsit establerta pel Decret 74/1999, de 23 de març, per tal d’adaptar l’esmentada estructura a les necessitats operatives i funcionals que requereix l’exercici de les competències assumides a tot el territori de Catalunya.

D’acord amb el que estableixen els articles 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller d’Interior i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El director del Servei Català de Trànsit té atribuïdes les funcions que estableixen els articles 5 i concordants de la Llei 14/1997, de creació de l’esmentat Servei.

Article 2

Sota la dependència orgànica i funcional del director del Servei Català de Trànsit es troben la Subdirecció General Tècnica, el Servei Territorial de Trànsit de Girona, el Servei Territorial de Trànsit de Lleida, el Servei Territorial de Trànsit de Tarragona i el Servei Territorial de Trànsit de Barcelona.

Article 3

A la Subdirecció General Tècnica, li corresponen les funcions següents:

a) Substituir el director en cas d’absència i malaltia.

b) Assessorar el director en relació amb les accions de millora en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

c) Coordinar les relacions amb els ens locals i els organismes vinculats en matèria de trànsit.

d) Supervisar les activitats del Centre de Gestió de Trànsit de Catalunya i coordinar i planificar la informació sobre circulació als usuaris de les vies públiques.

e) Supervisar l’execució i el manteniment dels sistemes i de les infraestructures de gestió i control del trànsit.

f) Supervisar les activitats dins l'àmbit competencial del Servei en matèria d’autoritzacions de proves esportives, transports especials, transport de mercaderies perilloses i obres en matèria de seguretat viària que afectin les carreteres, sens perjudici de les competències del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

g) Coordinar la tramitació dels expedients relatius a autoescoles i centres de reconeixement de conductors.

h) Supervisar l’elaboració de directrius de vigilància i control del trànsit.

i) Coordinar el procés de formació i acreditació de professors i directors d’autoescoles.

j) Planificar i realitzar els programes i les campanyes divulgaves d’educació i prevenció viària.

k) Planificar i elaborar estudis relacionats amb les matèries objecte de competència del Servei Català de Trànsit.

l) Supervisar, coordinar i impulsar l’activitat dels serveis territorials del Servei Català de Trànsit.

m) Supervisar i coordinar la tramitació dels procediments sancionadors.

n) Coordinar l’elaboració, d’acord amb les necessitats dels serveis i les instruccions del director, de la proposta d’avantprojecte de pressupost del Servei.

o) Supervisar la gestió econòmica, la coordinació dels serveis administratius i dels recursos humans.

p) Informar els recursos administratius del Servei Català de Trànsit i portar a terme el control i el seguiment del registre de recursos.

q) Participar en l’elaboració dels avantprojectes de llei i disposicions de caràcter general i elaborar els informes sobre els diferents actes i activitats del Servei Català de Trànsit.

r) Supervisar el funcionament dels sistemes informàtics i la planificació del desenvolupament informàtic del Servei i planificar l’administració de les bases de dades i de les comunicacions.

s) Coordinar la realització d’estadístiques d’accidentalitat i procediment sancionador i els indicadors de la gestió operativa.

t) Representar el Servei Català de Trànsit en els grups de treball que el director designi.

u) Supervisar la proposta d’elaboració del Pla català de seguretat viària i del Pla d’activitats anual del Servei.

v) Exercir qualsevol altra funció que el director li encomani.

Article 4

De la Subdirecció General Tècnica depenen:

a) El Servei d’Administració i Finances.

b) El Servei de Seguretat Viària.

c) El Servei d’Explotació de Sistemes.

Article 5

Al Servei d’Administració i Finances li corresponen les funcions següents:

a) Elaborar la proposta de l’avantprojecte de pressupost anual del Servei.

b) Gestionar, controlar i supervisar l’administració del pressupost de Servei.

c) Confeccionar les propostes de liquidacions dels pressupostos com també la presentació dels corresponents comptes anuals.

d) Supervisar els pagaments i la recaptació d’ingressos del Servei Català de Trànsit.

e) Supervisar la comptabilitat pressupostària, extrapressupostària i de costos.

f) Mantenir l’inventari de béns mobles, així com actualitzar la valoració econòmica de l’inventari de béns mobles i immobles.

g) Supervisar les liquidacions tributàries, com també els corresponents resums anuals que s’han de presentar a l’Administració Tributària.

h) Gestionar els ingressos procedents de les sancions derivades de les denúncies formulades per les policies locals i que han de revertir parcialment, mitjançant conveni, a favor de l’ajuntament corresponent.

i) Dur a terme el seguiment i control de la recaptació d’ingressos derivats de les sancions per infraccions a la normativa de trànsit mitjançant la via de constrenyiment.

j) Supervisar la recaptació per la via de constrenyiment de les sancions derivades de les denúncies formulades i tramitades pels ajuntaments a infractors residents en un municipi diferent del de la comissió de la infracció, d’acord amb el corresponent conveni regulador.

k) Elaborar informes i estudis de naturalesa econòmica.

l) Elaborar les nòmines i la gestió de les cotitzacions dels sistemes de previsió social i gestionar els expedients de personal.

m) Elaborar i fer el seguiment dels expedients de contractació administrativa i els convenis.

n) Qualsevol altra funció que se li encomani.

Article 6

Del Servei d’Administració i Finances depenen:

a) La Secció de Gestió Economicoadministrativa.

b) La Secció de Personal i Retribucions.

Article 7

A la Secció de Gestió Economicoadministrativa, li corresponen les funcions següents:

a) Preparar la proposta d’avantprojecte de pressupost anual del Servei Català de Trànsit.

b) Gestionar l’execució del pressupost de despesa i d’ingressos així com tramitar els corresponents expedients de modificació: transferències, generacions, ampliacions, habilitacions i incorporacions de crèdit.

c) Confeccionar l’inventari de béns mobles del Servei i actualitzar la valoració econòmica de l’inventari de béns mobles i immobles, realitzar els corresponents assentaments a la comptabilitat i la seva amortització.

d) Supervisar i controlar la tramitació dels expedients amb contingut econòmic

e) Controlar i tramitar els expedients de despesa plurianuals i d’inversió.

f) Gestionar la comptabilitat pressupostària i de costos i de l’habilitació del Servei.

g) Supervisar i gestionar els expedients de contractació menors.

h) Tramitar i controlar els pagaments de l’organisme.

i) Estudiar les propostes, les normes i la realització d’informes en matèria econòmica.

j) Gestionar els expedients de contractació administrativa i dur a terme la tramitació dels convenis del Servei.

k) Exercir qualsevol altra funció que se li encomani.

Article 8

Corresponen a la Secció de Personal i Retribucions les funcions següents:

a) Realitzar estudis i preparar normes de caràcter intern del Servei en matèria de personal.

b) Preparar els procediments de selecció de personal i dels concursos.

c) Preparar i realitzar el seguiment de les propostes de relacions de llocs de treball i les valoracions corresponents.

d) Tramitar els expedients referents a la selecció, la provisió de llocs de treball, el nomenament de personal i incidències administratives.

e) Confeccionar les nòmines i fer el control i el seguiment de totes les incidències que afecten el personal del Servei quant al procés d’elaboració de les nòmines.

f) Tramitar les cotitzacions a la Seguretat Social i altres sistemes de previsió social i efectuar el control i la gestió de les possibles incidències.

Article 9

Al Servei de Seguretat Viària li corresponen les funcions següents:

a)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR