DECRET 4/2000, de 10 de gener, pel qual es crea el Programa per al planejament territorial i la seva implementació.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

4/2000, de 10 de gener, pel qual es crea el Programa per al planejament territorial i la seva implementació.

La Llei 23/1983, de 21 de novembre, de política territorial, crea un seguit d’instruments destinats a potenciar i a ordenar el creixement, que concorden amb els propis objectius de la Llei. Concretament la Llei té per objecte emprendre una política equilibradora socioeconòmica per a tot el territori.

Des de l’aprovació de la Llei s’ha aprovat el Pla territorial general de Catalunya i s’ha iniciat la tramitació dels plans territorials parcials dels àmbits metropolità de Barcelona i de les terres de l’Ebre.

L’evolució progressiva de l’activitat del Departament, com també la necessitat de potenciar i impulsar la política de planejament territorial, fan necessària la promoció i creació d’un programa que abasti totes aquestes actuacions per tal de culminar el procés ja iniciat amb l’aprovació del Pla territorial general.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Programa per al planejament territorial

Es crea el Programa per al planejament territorial, adscrit al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que té com a finalitat impulsar la consecució dels objectius que presideixen la Llei 23/1983, de 21 de novembre, de política territorial, i que es materialitzen en la tramitació i l’aprovació posterior dels plans territorials, competència d’aquest Departament.

Article 2

Director del Programa

Al capdavant del Programa hi ha un director, amb rang orgànic de secretari general.

Article 3

Funcions del director

3.1 El director del Programa en l’exercici del càrrec, i com a comissionat del Govern, té les funcions següents:

a) Dur a terme les actuacions i mesures d’incentivació que permetin la formulació dels plans territorials parcials i sectorials.

b) Dirigir la redacció dels plans territorials parcials actualment en tràmit i aquells que s’acordi formular, així com, per a certs supòsits d’ordenació de sistemes urbans, la de plans directors de coordinació.

c) Prestar informació, assessorament i assistència tècnica per a l’impuls i la culminació dels procediment d’elaboració i d’aprovació dels plans territorials.

d) Emetre els informes i elaborar els documents que li siguin requerits, sobre tots els altres expedients que puguin afectar el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR