ORDRE de 25 de gener de 2001, per la qual es regulen les subvencions per a la retirada del mercat de les farines animals.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 25 de gener de 2001, per la qual es regulen les subvencions per a la retirada del mercat de les farines animals.

El Consell de Ministres de la Unió Europea, en data 4 de desembre de 2000, va acordar la prohibició temporal de l’ús de farines animals per a l’alimentació d’animals d’abastament.

D’altra banda, el Reial decret 3454/2000, de 22 de desembre, estableix i regula el Programa integral coordinat de vigilància i control de les encefalopaties espongiformes transmissibles dels animals, i prohibeix l’ús d’aquestes farines animals.

Atès que aquesta prohibició suposa que el sector productor de farines animals s’ha d’acomodar a la nova situació creada, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va dictar l’Ordre de 20 de desembre de 2000, que regula les subvencions a la retirada del mercat estatal de farines animals, i que té per objecte l’ajut per eliminar els estocs i la producció de farina fins a 30 de desembre de 2000.

En data 28 de desembre de 2000, el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya van signar un Conveni de col·laboració en el qual s’estableix un pla coordinat d’actuació entre ambdues administracions en la lluita contra l’encefalopatia espongiforme bovina, i s’estableixen unes línies d’ajut al sector afectat per aquesta prohibició.

Cal doncs, en l’àmbit de les competències de la Generalitat de Catalunya, establir uns ajuts al sector productor de farines animals de caràcter temporal per al període comprès entre l’1 de gener de 2001 i el 30 de juny de 2001.

En conseqüència, en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquesta Ordre és l’atorgament de subvencions als fabricants de farines animals afectades per la prohibició temporal del seu ús per a l’alimentació animal, que va acordar el Consell de Ministres de la Unió Europea en data 4 de desembre de 2000, per tal que els esmentats fabricants puguin atendre la retirada, el transport i l’eliminació o la destrucció de farines d’animals, fins al 30 de juny de 2001.

Article 2

Finançament

2.1 L’import global màxim de les subvencions que es concedeixin en funció del que preveu aquesta Ordre és de 100.000.000 de pessetes (601.012,10 euros).

2.2 El pagament d’aquestes subvencions serà amb a càrrec a l’aplicació 10.02.774.92/2 dels pressupostos del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Article 3

Requisits

3.1 Les farines animals objecte de subvenció hauran de complir les condicions següents:

a) Ésser de producció pròpia i d’origen estatal.

b) Haver-se obtingut per escalfament, dessecació i molturació d’animals terrestres de sang calenta sencers o de part d’ells.

c) Tenir un contingut mínim de proteïna bruta del 45% de la matèria seca.

d) Tenir una humitat màxima inferior al 8%.

3.2 L’eliminació de les farines s’efectuarà als...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR