DECRET 374/2000, de 21 de novembre, pel qual es crea la Taula de concertació agrària i se'n regula la composició i les funcions.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

374/2000, de 21 de novembre, pel qual es crea la Taula de concertació agrària i se’n regula la composició i les funcions.

El Decret 81/1994 va crear la Taula de concertació agrària com a fòrum d’interlocució de caire estable i permanent per tal de mantenir una comunicació fluïda amb les organitzacions professionals agràries més representatives i la Federació de cooperatives agràries de Catalunya, per adptar d’aquesta manera la tasca que des de 1986 realitzava la Comissió de seguiment de l’adequació a les comunitats econòmiques europees creada per l’Ordre del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de 28 de gener de 1986.

El Decret 168/1996, de 23 de maig, modificava el Decret 81/1994, pel qual es reafirmaven les funcions de la Taula de concertació agrària com a òrgan de discussió i debat en el marc de la concertació de la política agrària de Catalunya i adaptava la composició d’aquest òrgan de col·laboració i consulta del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca.

L’esmentat Decret 168/1996, diferenciava clarament la representativitat de les organitzacions professionals agràries més representatives, determinada d’acord amb la Llei 17/1993, de 28 de desembre, de cambres agràries, de la representació del món cooperatiu d’acord amb el Decret legislatiu 1/1992, de 10 de febrer, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de cooperatives de Catalunya.

Aquest darrer Decret va ser impugnat davant la Sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha resolt declarar la seva nul·litat atenent a defectes de forma en el tràmit procedimental de la seva elaboració.

Davant del pronunciament de l’Alt Tribunal de Catalunya aquesta Administració procedeix a donar-ne compliment, i estableix en un sol text normatiu tota la regulació que fins ara regia la Taula de concertació agrària.

D’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea la Taula de concertació agrària com a òrgan de col·laboració i consulta del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, amb la finalitat d’aconseguir una participació directa del sector agrari català en la discussió i l’elaboració de la normativa aplicable i d’acostar-lo, per mitjà de les organitzacions professionals agràries més representatives i de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR