ORDRE BSF/37/2014, de 21 de febrer, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts en espècie a entitats sense ànim de lucre consistents en el lliurament d'equipament informàtic per a la millora del seu propi funcionament o per a la realització de projectes, i s'obre la convocatòria per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

L'article 43 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix que els poders públics han de promoure la participació social en l'elaboració, la prestació i l'avaluació de les polítiques públiques, i també la participació individual i associativa en els àmbits cívic, social, cultural, econòmic i polític, amb ple respecte als principis de pluralisme, lliure iniciativa i autonomia.

La Generalitat de Catalunya té entre els seus objectius promoure polítiques públiques que fomentin la inclusió i cohesió social per contribuir a la millora del benestar. En aquest sentit, el Govern de la Generalitat compta entre altres agents amb la participació i col·laboració de les entitats que formen el tercer sector. Aquest compromís polític s’insereix en el text del Pla de Govern 2013-2016, el qual estableix que el Govern es compromet a donar suport a les activitats desenvolupades per entitats socials, cíviques i culturals del tercer sector com una peça bàsica del sistema de benestar català.

El Decret 200/2010, de 27 de desembre, atribueix al Departament de Benestar Social i Família, entre d’altres, les competències sobre les polítiques per a la sensibilització cívica i social i el suport a les entitats i el voluntariat.

L’article 80 del Decret 332/2011, de 3 de maig, estableix les funcions de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, entre d’altres, les de planificar, dissenyar, implantar i avaluar les actuacions destinades al foment i al suport del teixit associatiu i el voluntariat.

La Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, a l'article 76 preveu que l'Administració de la Generalitat pot atorgar subvencions i altres ajuts a les entitats d'iniciativa social per coadjuvar al compliment de les seves activitats de serveis socials.

La Comissió Central de Subministraments de la Generalitat de Catalunya, en la sessió de 20 de juny de 2013, ha pres l’Acord de redistribució i cessió de 1.430 béns informàtics, entre el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i el Departament de Benestar Social i Família, i la cessió gratuïta al Departament de Benestar Social i Família per tal que la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària pugui cedir-los a entitats sense ànim de lucre per a fins d’utilitat pública o d'interès social.

Durant el procés de revisió d’aquest maquinari per part dels tècnics de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, el Departament de Benestar Social i Família pot disposar en el moment anterior a aquesta convocatòria de 800 equips complerts i operatius.

Correspon al Departament de Benestar Social i família seleccionar els beneficiaris d’acord amb la normativa vigent en matèria d’ajuts, la qual cosa fa necessari obrir la convocatòria pública corresponent per assegurar-ne la publicitat i la concurrència

En aquest marc, el Departament de Benestar Social i Família, mitjançant la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, amb l’objectiu d’enfortir el treball de totes aquelles entitats del tercer sector, considera adient aprovar una convocatòria de subvencions amb la finalitat d’ajudar en la activitat pròpia i promoure les condicions que permetin el ple desenvolupament d’aquestes.

Per tot el que s’ha expressat, i atès el que preveuen el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes bàsics de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol;

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l’article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores d’aquests ajuts, que consten a l’annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 2

Obrir la convocatòria per a l’any 2014 per a l’atorgament d’ajuts en espècie a entitats sense ànim de lucre que realitzin activitats de caràcter cívic, de participació ciutadana i de promoció del voluntariat, mitjançant el lliurament de 800 béns informàtics, les característiques tècniques dels quals s’indiquen a l’annex 2 d’aquesta Ordre, destinats a la realització de projectes o a la millora del seu propi funcionament.

No obstant, si finalitzat el procés de revisió de tot el maquinari, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària disposa, en el moment anterior a la resolució de l’atorgament, de més equips informàtics dels que inicialment estaven previstos, pot repartir aquesta quantitat addicional entre les entitats sol·licitants sense que es requereixi una nova convocatòria.

Les entitats poden sol·licitar un màxim de cinc equips informàtics complets per formulari de sol·licitud. No obstant això, aquelles entitats que necessitin per al desenvolupament dels seus projectes un nombre més elevat d’ordinadors, poden fer la sol·licitud per a un nombre superior a cinc unitats, i justificar aquesta necessitat d’acord amb el projecte a desenvolupar.

Es considera equip complet únicament el maquinari o hardware que inclou la torre CPU, la pantalla plana, el teclat i el ratolí; per tant no és objecte d’aquesta convocatòria el lliurament de cap de programari o software .

Article 3

No hi ha imputació pressupostària directa en tractar-se d’ajuts en espècie. Aquest ajut consisteix en la posada a disposició de material informàtic propietat de la Generalitat de Catalunya i gestionat pel Departament de Benestar Social i Família a entitats sense ànim de lucre i, per tant, no implica cap lliurament dinerari.

Article 4

Els formularis de sol·licitud s’han de presentar en el lloc i la forma que indiquen les bases reguladores, en el termini de quinze dies naturals a comptar de l’endemà de la data de publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 5

L’òrgan competent per a la tramitació del procediment d’aquesta convocatòria correspon a la Subdirecció General de Cooperació Social i Voluntariat, i la resolució, a la persona titular de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a comptar de l’endemà de la data de publicació de la convocatòria.

Article 6

La notificació de la resolució de concessió o denegació de la subvenció es porta a terme individualment a les entitats interessades, preferentment per mitjans electrònics, en els termes dels articles 43.3 i 43.5 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, sempre que la persona sol·licitant hagi consentit expressament, mitjançant el formulari de sol·licitud, la notificació per mitjans electrònics. En el cas que no sigui possible la notificació per mitjans electrònics, s’ha d’efectuar d’acord amb els articles 58 i 59 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Contra la resolució, que no exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs d’alçada en el termini d’un mes comptat a partir de l’endemà de la notificació de la resolució, davant el director general d’Acció Cívica i Comunitària o davant la consellera de Benestar Social i Família, que és l’òrgan competent per resoldre’l, en els termes que estableixen les articles 114 i 115 de l’esmentada Llei 30/1992, de 26 de novembre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà del dia que es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 10.1.b) de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria les persones interessades poden interposar recurs de reposició, d’acord amb els articles116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, i l’article 77 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, davant la consellera de Benestar Social i Família, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 21 de febrer de 2014

Neus Munté i Fernàndez

Consellera de Benestar Social i Família

Annex 1

Bases reguladores

–1 Objecte

Aquestes bases tenen per objecte regular la concessió d’ajuts en espècie consistents en el lliurament d’equipament informàtic a entitats sense ànim de lucre, destinats a la realització i millora de projectes o a la millora del seu...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR