RESOLUCIÓ CLT/1133/2013, de 17 de maig, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts, en la doble modalitat d'aportacions reintegrables i subvencions, per al desenvolupament de les empreses culturals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

Atès l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals adoptat en sessió de 24 d’abril de 2013, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts, en la doble modalitat d’aportacions reintegrables i subvencions, per al desenvolupament de les empreses culturals,

Resolc:

—1 Que es publiqui íntegrament al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya l’Acord del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals de 24 d’abril de 2013, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts, en la doble modalitat d’aportacions reintegrables i subvencions, per al desenvolupament de les empreses culturals.

—2 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant el conseller/a de Cultura en el termini d’un mes a comptar de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 17 de maig de 2013

La presidenta del Consell d’Administració

P. d. (Resolució CLT/211/2013, de 4 de febrer, DOGC núm. 6316, de 15.2.2013)

Jordi Sellas i Ferrés

Director general de Creació i Empreses Culturals

ACORD

de 24 d’abril de 2013, del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts, en la doble modalitat d’aportacions reintegrables i subvencions, per al desenvolupament de les empreses culturals.

Vista la Resolució CLT/2933/2012, de 13 de desembre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s'aproven les bases generals reguladores de la concessió dels ajuts de l'Institut;

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D’acord amb l’article 7.2.i) dels Estatuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals, aprovats pel Decret 100/2001, de 3 d’abril, el Consell d’Administració acorda:

  1. Aprovar les bases específiques següents que han de regir la concessió d’ajuts, en la doble modalitat d’aportacions reintegrables i subvencions, per al desenvolupament de les empreses culturals, que consten als annexos d’aquest Acord:

    — Annex I: bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts a projectes culturals.

    — Annex II: bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts a projectes de l’àmbit discogràfic o de producció musical.

    — Annex III: bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts a projectes i plans editorials.

    — Annex IV: bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts per a la col·laboració entre empreses privades d’arts escèniques i música i els ajuntaments per al foment de les programacions municipals de Catalunya.

    — Annex V: bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts a plans de distribució de llargmetratges cinematogràfics.

    — Annex VI: bases específiques que han de regir la concessió d’ajuts a la distribució i explotació d’espectacles a Catalunya.

    Aquestes bases específiques complementen tot allò establert per la Resolució CLT/2933/2012, de 13 de desembre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals pel qual s'aproven les bases generals reguladores de la concessió dels ajuts de l'Institut Català de les Empreses Culturals.

  2. Aprovar el model d'aval previst a les bases reguladores abans esmentades que consta en l’annex VII d’aquest Acord.

  3. Derogar les bases publicades mitjançant la Resolució CLT/254/2012, de 9 de febrer, per la qual es dóna publicitat a l’Acord de 22 de desembre de 2011 del Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s’aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts a projectes culturals en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions.

    Annex I

    Bases específiques que han de regir la concessió d'ajuts a projectes culturals

    —1 Objecte

  4. L’objecte d’aquestes bases és la concessió d’ajuts a projectes culturals dels àmbits de les arts escèniques, de les arts visuals, del món editorial, del videojoc, del multimèdia, del discogràfic i musical, que tinguin una temporalitat definida, que siguin econòmicament identificables i diferenciables dins l’activitat de l’empresa, i adreçats a la producció o distribució o comercialització de béns de consum cultural, amb les modalitats següents:

    1. Aportació reintegrable.

    2. Subvenció.

  5. Les empreses poden sol·licitar acollir-se només a la modalitat a) o a les dues modalitats per al mateix projecte, però no poden sol·licitar acollir-se ni ser beneficiàries únicament de la modalitat b).

  6. Respecte a la modalitat d’aportació reintegrable, s’ha de reintegrar el 100% del seu import i no merita interessos. Respecte a la modalitat de subvenció, s’ha de retornar en funció dels ingressos obtinguts per l’explotació del projecte subvencionat en virtut de la base 10.2.b), sens perjudici de les causes de reintegrament que preveuen la base 16 i la base general 17.

  7. Queden exclosos d’aquestes bases els projectes que tinguin per objecte l’adquisició, construcció, rehabilitació o millora de béns inventariables i els projectes que tinguin per objecte la producció o distribució audiovisual.

    — 2 Destinataris/àries

  8. Poden presentar sol·licituds les empreses que siguin persones físiques o jurídiques que tinguin com a objecte fer activitats de producció, distribució o comercialització de béns de consum cultural en els àmbits descrits a la base 1.1, i que compleixin els requisits i les condicions que estableix la base 3.

    També poden presentar sol·licituds les agrupacions d’empreses que es constitueixin en unions temporals d’empreses (UTE), que compleixin els requisits i condicions establerts a les bases generals i en aquestes bases específiques.

    2 No són destinatàries de les aportacions reintegrables ni de les subvencions que regulen aquestes bases les associacions, les fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, així com les administracions públiques i ens que en depenen.

    — 3 Requisits i condicions

  9. Requisits de les empreses sol·licitants.

    Per poder ser beneficiàries dels ajuts, les empreses sol·licitants han de complir, a banda dels que preveu la base general 3, els requisits següents:

    1. Tenir solvència econòmica i tècnica contrastada.

    2. Tenir una antiguitat mínima en la seva activitat de 2 anys o poder demostrar que els professionals de l’empresa vinculats al projecte tenen una antiguitat mínima en activitats similars de la mateixa durada.

    3. Participar a risc en el projecte objecte de l’ajut.

  10. Requisits dels projectes.

    Els projectes presentats han de complir els requisits següents:

    1. La despesa del projecte, entenent-se com a tal la que es duu a terme fins al moment del llançament comercial del projecte, s’ha de fer en el període comprès entre l’any anterior al de concessió de l’ajut i fins a l’últim dia hàbil del mes de juny de l’any posterior al de concessió de l’ajut, sens perjudici del que estableix la base 5.3.c).

    2. Tenir un pla de distribució, comercialització o exhibició.

    3. Establir el moment de llançament comercial, entenent-se com a tal la data en què el projecte comenci la comercialització o l’explotació, tenint en compte que el llançament ha de produir-se després del segon mes posterior a la presentació de la sol·licitud de l’ajut, dintre del període comprès entre l'1 de març de l'any de concessió de l'ajut i l’últim dia hàbil del mes de juny de l’any posterior al de concessió de l’ajut.

    No obstant això, aquest requisit no serà aplicable en els casos següents:

    c.1) Projectes amb llançament comercial entre l’1 de març de l’any de concessió de l’ajut i els dos mesos posteriors a la data de la publicació de la convocatòria. En aquest cas, la sol·licitud s'ha de presentar en un termini màxim de dos mesos des de la publicació de la convocatòria.

    c.2) Projectes de cicles o temporades musicals que es duguin a terme entre l’any anterior al de concessió de l’ajut i el de concessió de l’ajut. En aquest cas, la sol·licitud s'ha de presentar en un termini màxim de dos mesos des de la publicació de la convocatòria.

    — 4 Valoració del projecte per obtenir l’ajut

  11. El projecte es valora amb un màxim de 100 punts, segons els criteris següents:

    1. Es valora la viabilitat econòmica del pressupost bonificat del projecte amb un màxim de 80 punts. El pressupost bonificat és el resultat de restar al pressupost acceptat (definit a la base 5) la quantitat corresponent a la subvenció (modalitat b) de la base 1.1).

    2. Es valora l’interès estratègic de la proposta per a l’empresa i per al sector amb un màxim de 20 punts.

  12. Les empreses sol·licitants tenen dret a obtenir l’ajut, tant en la modalitat d’aportació reintegrable com de subvenció, si el projecte obté una puntuació mínima de 50 punts.

    —5 Despeses subvencionables

  13. Es consideren despeses subvencionables aquelles que preveu la base general 4 que estiguin finançades per recursos propis o a risc per part de l’empresa, les quals conformen el pressupost acceptat del projecte.

  14. L’adequació i la quantia dels costos de personal laboral imputables directament a l’activitat és objecte de valoració de l’òrgan instructor amb l’assessorament de la comissió que estableix la base 11.2, i aquest pot determinar una quantia diferent de la declarada pel sol·licitant tenint en compte la coherència amb el cost total del projecte.

  15. En cap cas no són subvencionables les despeses següents:

    1. Qualsevol despesa general en els projectes que hagin rebut ajut de l’Institut Català de les Empreses Culturals per a l’activitat general de l’empresa.

    2. Les qualificades d’imprevistos.

    3. Les despeses variables, entenent-se com a tal a efectes d’aquestes bases les que no són necessàries per al llançament comercial del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR