DECRET 184/1990, de 20 de juny, de creació del programa d'atenció especialitzada per al tractament de conductes addictives.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La problemàtica dels toxicòmans en els centres penitenciaris ha rebut durant aquests anys una atenció paral·lela i connexa amb la resta de problemàtiques que acostumen a portar aparellades moltes de les persones que ingressen a les presons. Això és, des que es van assumir les competències penitenciàries del Govern de la Generalitat de Catalunya, s'han anat dissenyant i aplicant un conjunt de programes base destinats a millorar aspectes de salubritat de les dependències, hàbits higiènics i de salut dels interns, programes de compensació educativa i laboral, de desenvolupament cultural, d'atenció social, etc., que han produït efectes positius importants. Els comportaments addictius van units freqüentment a un conjunt ampli de mancances d'hàbits educatius, laborals, higiènics, d'interacció social, etc.; per tant, intervenir sobre aquestes mancances necessàriament comporta començar a preparar el terreny per a l'abordatge decisiu d'uns i altres comportaments problemàtics: conductes delictives i conductes addictives.

No obstant això, tal com passa amb la resta de la societat, s'ha fet aconsellable la preparació d'alguns programes que, més enllà de les anteriors estratègies i intervencions inespecífiques, s'adrecin a atendre d'una manera explícita i àmplia el problema de la drogaaddicció a l'àmbit penitenciari de Catalunya.

Amb aquesta finalitat, els departaments de Justícia i de Sanitat i Seguretat Social, dins de l'àmbit d'actuacions regulades a la Llei 20/1985, de 25 de juliol, de prevenció i assistència en matèria de substàncies que poden generar dependència, han dissenyat un programa d'atenció especialitzada per al tractament de conductes addictives adreçat a interns dels centres penitenciaris de Catalunya.

A proposta dels consellers de Justícia i de Sanitat i Seguretat Social, d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el programa d'atenció especialitzada per al tractament de conductes addictives adreçat a interns dels centres penitenciaris de Catalunya que portarà a terme el Departament de Justícia per mitjà de la Direcció General de Serveis Penitenciaris i de Rehabilitació, en coordinació amb l'òrgan tècnic de drogodependències del Departament de Sanitat i Seguretat Social. Aquest programa està dins del marc del Plan Nacional sobre la Droga.

Article 2

El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR