ORDRE PRE/44/2012, de 2 de març, per la qual s'especifiquen les característiques i el disseny de la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

La Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya és la màxima distinció honorífica que atorga el Govern de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de reconèixer les persones i col·lectius que, amb la seva aportació, hagin prestat serveis rellevants, destacats, eminents o extraordinaris a Catalunya en els àmbits, polític, social, econòmic, cultural o científic.

Va ser creada pel Decret de 17 de maig de 1978, amb el nom de Medalla de la Generalitat de Catalunya, per distingir els mèrits assolits en l’increment i difusió del patrimoni artístic i cultural de Catalunya. Posteriorment, aquest Decret queda derogat pel Decret 315/2004, de 22 de juny, que estableix una nova regulació que disposa que el nom de la distinció és Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Aquest Decret és modificat pel Decret 117/2009, de 28 de juliol.

El Decret 22/2012, que deroga els decrets 315/2004, i 117/2009, estableix una nova regulació d’aquest guardó. Aquest nou Decret de l’any 2012, en la seva disposició final primera, faculta la persona titular del Departament de la Presidència per establir mitjançant una ordre les característiques i el disseny de la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.

Per tot això, en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

La Medalla d’Or de la Generalitat té les característiques següents:

A l’anvers hi figuren en semicercle les lletres Generalitat de Catalunya i el seu símbol en relleu.

Al revers hi figuren dibuixades en semicercle les lletres Medalla d’Or i el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR