ORDRE ARP/255/2005, de 8 de juny, per la qual s'estableix el procediment relatiu a l'assignació dels drets d'ajut del règim del pagament únic.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/255/2005, de 8 de juny, per la qual s'estableix el procediment relatiu a l'assignació dels drets d'ajut del règim del pagament únic.

El Reglament CE 1782/2003, del Consell, de 29 de setembre, pel qual s'estableixen disposicions comunes aplicables als règims d'ajuts directes en el marc de la política agrícola comuna, s'instauren determinats règims d'ajuts als agricultors i es modifiquen diversos reglaments (DOUE L 270, de 21.10.2003), constitueix el marc normatiu que regula el règim de pagament únic establert amb la reforma de la política agrícola comuna de la Unió europea aprovada en el mes de juny de 2003.

El Reglament CE 795/2004, de la Comissió, de 21 d'abril, que estableix disposicions d'aplicació del règim de pagament únic que preveu el Reglament CE 1782/2003, de 29 de setembre, regula en el seu capítol 3 el procediment per a l'atribució dels drets d'ajut necessari per a l'aplicació del règim de pagament únic.

L'article 12 de l'esmentat Reglament CE 795/2004 preveu que els Estats membres poden procedir, des de l'any anterior al primer any d'aplicació del règim, a la identificació dels beneficiaris potencials d'aquest règim i a l'establiment dels imports i del nombre d'hectàrees del període de referència d'acord amb la sistemàtica de càlcul que estableix el Reglament CE 1782/2003.

En aplicació de les normes esmentades l'Estat ha dictat l'Ordre APA/1171/2005, de 15 d'abril, sobre actualització de dades i identificació d'agricultors per a l'aplicació del pagament únic.

Mitjançant aquesta Ordre, d'acord amb les competències atribuïdes a la Generalitat en matèria d'agricultura i ramaderia, s'estableix el procediment aplicable a Catalunya per a l'assignació dels drets d'ajut als agricultors beneficiaris d'aquest règim.

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

1.1 S'estableix el procediment relatiu a la identificació a Catalunya dels agricultors que es podran acollir al règim del pagament únic per assignació de drets que no procedeixen de la reserva nacional, la determinació dels imports de referència i hectàrees admissibles respecte de les quals sol·licitin aquest pagament, l'assignació provisional i l'assignació definitiva dels drets d'ajut que els corresponen, d'acord amb el que estableixen els reglaments CE 1782/2003, de 29 de setembre, i 795/2004, de 21 d'abril, i l'Ordre APA/1171/2005, de 15 d'abril.

1.2 El procediment que estableix aquesta Ordre s'aplicarà als agricultors de l'àmbit territorial de Catalunya d'acord amb el que estableixen els apartats 1 i 2 de l'article 11 de l'Ordre APA/1171/2005.

Article 2

Beneficiaris de drets de pagament únic que no procedeix de la reserva nacional

2.1 D'acord amb el que estableixen els reglaments abans esmentats, poden rebre drets de pagament únic que no procedeixin de la reserva nacional, els agricultors següents:

  1. Els agricultors que hagin rebut pagaments directes en el període de referència per algun dels règims d'ajut relacionats a l'annex VI del Reglament CE 1782/2003.

  2. Els agricultors que hagin rebut l'explotació o part de l'explotació d'un productor que es trobi en la situació esmentada a l'apartat anterior, d'acord amb el que estableix l'article 33.b) del Reglament CE 1782/2003, per alguna de les circumstàncies següents:

b.1) Per herència real o anticipada, posteriorment a l'inici del període de referència i fins a la data límit per a la presentació de la sol·licitud de pagament únic de la campanya 2006, d'acord amb el que preveu l'article 13 del Reglament CE 795/2004.

L'herència anticipada té lloc quan els titulars de l'explotació la cedeixen o l'han cedit, o en cedeixen una part, a títol gratuït i per actes entre vius a persones que els succeeixin com a hereus en l'exercici de l'activitat agrària i en els seus drets.

En tot cas es considera inclòs l'usufructuari.

A l'agricultor que succeeixi a una persona física que era arrendatari d'una explotació en el període de referència i que està inclosa a l'apartat a), se li donarà el mateix tractament que si es tractés de l'herència d'una explotació.

b.2) Per canvi de personalitat jurídica o denominació, posteriorment a l'inici del període de referència i fins a la data límit per a la presentació de la sol·licitud de pagament únic de la campanya 2006, d'acord amb el que preveu l'article 14 del Reglament CE 795/2004. En aquest cas, l'agricultor que gestioni la nova explotació haurà de ser el mateix que exercia el control de l'explotació inicial en termes de gestió, beneficis i risc financer.

b.3) Per una fusió o escissió que s'ha produït posteriorment a l'inici del període de referència i fins a la data límit per a la presentació de la sol·licitud de pagament únic de la campanya 2006, d'acord amb el que preveu l'article 15 del Reglament CE 795/2004.

S'entendrà per fusió: la fusió de dos o més agricultors diferents en un nou agricultor, en l'accepció de la lletra a) de l'article 2 del Reglament CE 1782/2003, controlat en termes de gestió, beneficis i riscos financers pels agricultors que inicialment gestionaven les explotacions o una d'elles.

S'entendrà per escissió: l'escissió d'un agricultor en, com a mínim, dos agricultors diferents, en l'accepció de la lletra a) de l'article 2 de l'esmentat Reglament, dels quals, com a mínim un està controlat, en termes de gestió, beneficis i riscos financers per, com a mínim, una de les persones jurídiques o físiques que originalment gestionaven l'explotació, o l'escissió d'un agricultor en, com a mínim, un nou agricultor diferent, en l'accepció de la lletra a) de l'article 2 del Reglament CE 1782/2003, mentre que l'altre resta controlat, en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR