ORDRE EDC/224/2005, de 12 de maig, per la qual s'estableix el calendari escolar del curs 2005-2006 per als centres docents no universitaris.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDC/224/2005, de 12 de maig, per la qual s'estableix el calendari escolar del curs 2005-2006 per als centres docents no universitaris.

Atesa la necessitat de regular el calendari escolar que ha de regir per al curs 2005-2006, d'acord amb el dictamen del Consell Escolar de Catalunya, i realitzat el tràmit previ de consulta i participació amb els representants del personal al servei de les administracions públiques,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquesta Ordre serà d'aplicació a tots els centres docents no universitaris de Catalunya, públics i privats, llevat d'aquells que per la seva singularitat tinguin un calendari específic autoritzat.

Article 2

Activitats del professorat

2.1 El professorat dels centres docents públics i privats no universitaris iniciarà en el seu centre les activitats d'organització del curs i també les tasques específiques de programació, avaluació i recuperació el dia 1 de setembre de 2005. Les activitats del professorat programades al centre no acabaran abans del dia 30 de juny de 2006.

2.2 Des del dia 1 de setembre fins a l'inici de les activitats docents, el professorat, els centres i les aules de formació de persones adultes realitzarà les activitats d'inscripció de l'alumnat, tasques específiques de programació i organització general del curs i entrevistes personals a l'alumnat, convalidacions, si escau, i avaluacions inicials que permetin elaborar els itineraris formatius. Un cop acabades les activitats docents i fins al dia 30 de juny, es realitzaran les activitats d'avaluació final, de revisió de curs, d'elaboració de la memòria i de programació de l'oferta formativa per al curs vinent.

2.3 Pel que fa al professorat de l'ensenyament privat, aquesta prescripció de caràcter general s'haurà d'aplicar respectant el que disposin el conveni col·lectiu del sector i la normativa laboral vigent.

2.4 Les prescripcions laborals de caràcter general que estableix aquesta Ordre s'ajustaran, per als docents dels centres de formació d'adults municipals i privats autoritzats, al que disposen el conveni col·lectiu específic del sector i la normativa laboral vigent.

Article 3

Calendari

Els centres docents públics i privats de parvulari, d'educació primària, d'educació especial, d'ensenyaments secundaris, professionals i de règim especial començaran les classes el dia 12 de setembre de 2005, a excepció dels cicles formatius de grau superior i dels centres i aules de formació de persones adultes que les començaran el dia 19 de setembre, tots les acabaran el dia 22 de juny de 2006.

Els directors i les directores dels serveis territorials, per circumstàncies concretes d'organització d'un centre, podran autoritzar l'endarreriment de la data de començament del centre, o d'alguna etapa o règim en particular. En tot cas, es vetllarà perquè, a excepció de causes de força major, l'inici del curs d'aquests ensenyaments no superi la data límit del 19 de setembre.

La preparació del curs i l'aprovació d'horaris s'hauran d'haver efectuat en els dies anteriors a la data d'inici de curs.

Els centres podran programar un inici de curs per a l'alumnat que inicia el parvulari diferent del previst amb caràcter general amb l'autorització prèvia del director o de la directora dels serveis territorials segons el procediment previst a l'article 4.2 d'aquesta Ordre.

Les activitats d'avaluació dels alumnes i de les alumnes del segon curs del batxillerat es programaran a cada centre segons les necessitats derivades de la seva inscripció al procediment d'accés als estudis universitaris. En tot cas els processos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR