DECRET 123/2002, de 16 d'abril, pel qual s'estableix l'ordenació general dels programes de garantia social a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorInstitut Català de Seguretat Viària
Rango de LeyDecret

DECRET

123/2002, de 16 d'abril, pel qual s'estableix l'ordenació general dels programes de garantia social a Catalunya.

La Llei orgànica 1/1990, de 3 d'octubre, d'ordenació general del sistema educatiu (LOGSE), preveu a l'article 23.2 l'existència de programes específics de garantia social per als alumnes que no assoleixin els objectius de l'educació secundària obligatòria, amb la finalitat de proporcionar-los una formació bàsica i professional que els permeti incorporar-se a la vida activa o prosseguir els seus estudis en els diferents ensenyaments regulats a la mateixa Llei. A l'article 23.3 estableix que les administracions educatives garantiran una oferta suficient d'aquests programes específics de garantia social.

En aquest mateix sentit, el Decret 75/1992, de 9 de març, pel qual s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments de l'educació infantil, l'educació primària i l'educació secundària obligatòria a Catalunya, disposa a l'article 38 que el Govern de la Generalitat de Catalunya garantirà una oferta suficient de programes específics de garantia social per a l'alumnat que en l'ensenyament obligatori no hagi assolit els objectius establerts i en regularà el contingut.

El Decret 299/1997, de 25 de novembre, sobre l'atenció educativa a l'alumnat amb necessitats educatives especials, regula a l'article 7.2 l'escolarització en unitats o centres d'educació especial de l'alumnat major de 16 anys amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats mitjançant l'oferta de programes adaptats de garantia social i de programes de formació per a la transició a la vida adulta.

El Departament d'Ensenyament, d'acord amb l'Ordre de 22 de juliol de 1993, per la qual es van autoritzar diversos centres docents i entitats col·laboradores per impartir amb caràcter experimental els programes de garantia social durant el curs 1993-1994, anualment ha autoritzat i desenvolupat programes de garantia social fins al curs escolar 2001-2002.

Així mateix, el Departament de Treball col.labora amb el Departament d'Ensenyament en l'oferta d'aquests programes, i el Decret 93/2002, de 19 de febrer, estableix les bases reguladores per a la concessió de subvencions als programes de garantia social.

Tenint en compte els resultats del procés d'aplicació d'aquesta oferta formativa, aquest Decret estableix l'ordenació a Catalunya dels programes de garantia social com a instruments formatius d'inserció de l'alumnat que no ha assolit els objectius de l'educació secundària obligatòria per tal de facilitar-los l'accés a una ocupació i/o possibilitar la seva reinserció en el sistema educatiu.

En virtut d'això, d'acord amb l'informe del Consell Escolar de Catalunya, vist l'informe favorable de la Comissió de Govern Local, realitzats els tràmits sindicals i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta de la consellera d'Ensenyament, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Decret és la regulació a Catalunya dels programes específics de garantia social que estableix l'article 23.2 de la Llei orgànica...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR