ORDRE EMO/235/2014, de 28 de juliol, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d'accions d'orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d'Orientació per a l'Ocupació, i s'obre la convocatòria per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La importància dels Programes d’orientació i acompanyament a la inserció especialment per a aquelles persones que es troben en situació d’atur, es posa clarament en relleu quan els diferents fulls de ruta de polítiques actives d’ocupació a nivell europeu, estatal i català tenen l’àmbit de l’orientació professional com a prioritari, entès com a obligació dels serveis públics d’oferir aquest servei de manera universal, amb l’objectiu de facilitar la incorporació, permanència i progrés en el mercat laboral de les persones usuàries.

Així, el Pla de Desenvolupament de Polítiques d’Ocupació de Catalunya 2014-2016, que parteix de les prioritats fixades per l’Estratègia Catalana per a l’Ocupació 2012-2020, estableix com un dels seus objectius consolidar les actuacions d’orientació que es duen a terme per part de les oficines de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya i per part d’altres entitats beneficiàries que col·laboren amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, així com la coordinació entre elles.

L’orientació professional se situa com a una sèrie d’actuacions que es presten des de la xarxa d’orientació, formada pel Servei d’Ocupació de Catalunya juntament amb d’altres agents, per afavorir l’anàlisi i la presa de decisions amb l’objectiu de permetre afrontar els canvis que fan referència a la professió o projecte de vida laboral.

Aquesta xarxa d’orientació per a l’ocupació s’articula des de dos nivells diferenciats i complementaris; un primer nivell d’informació i assessorament que es porta a terme mitjançant la xarxa d’oficines de Treball amb mitjans propis, i un segon nivell d’orientació més especialitzat que es duu a terme en col·laboració amb entitats públiques i privades.

L’objectiu general d’aquesta línia de subvencions és millorar el posicionament de la persona envers la seva inserció, oferint a les persones demandants de feina un servei que els permeti identificar el seu perfil competencial i desenvolupar les competències necessàries per incorporar-se de nou al mercat laboral.

Vista la Llei 1/2014, de 27 de gener, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2014;

Vist el Reglament (UE) núm. 1303/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre, que estableix les disposicions comuns relatives als “Fons Estructurals i d’Inversió Europeus” i les disposicions generals relatives al FEDER, al Fons Social Europeu i al Fons de Cohesió i al Fons Europeu Marítim i de Pesca, i que deroga el Reglament (CE) núm. 1083/2006, del Consell;

Vist el Reglament (UE) núm. 1304/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre, relatiu al Fons Social Europeu i que deroga el Reglament (CE) núm. 1081/2006, del Consell;

Vist el Decret núm. 138/2013, de 12 de març, de modificació de funcions en els òrgans del Departament d’Empresa i Ocupació que gestionen el Fons Social Europeu;

Vist el que estableixen el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Reial decret 887/206, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el seu Reglament (BOE núm. 176, de 25.7.2006);

Vistos els informes de l’Àrea Jurídica d’Ocupació i Relacions Laborals i de la Intervenció Delegada, havent informat prèviament el Consell de Direcció del Servei d’Ocupació de Catalunya, a proposta del/de la director/a del Servei d’Ocupació de Catalunya i en ús de les facultats que em són conferides d’acord amb l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

ORDENO:

Article 1

Objecte

Aprovar les bases reguladores per a la realització d’accions d’orientació i acompanyament a la inserció de la Xarxa d’orientació per a l’ocupació i obrir la convocatòria per a l’any 2014.

Article 2

Aplicació pressupostària i import convocat

2.1 L’import màxim destinat a la concessió d’aquestes subvencions és de 5.039.500,00 euros, amb càrrec a les partides pressupostàries 6204 D/470.0001.02/331D/0000, 6204 D/481.0001.06/331D/0000, 6204 D/482.0001.03/331D/0000 i 6204 D/484.0001.05/331D/0000 del pressupost del Servei d’Ocupació de Catalunya per a l’any 2014.

En cas que no s’exhaureixin els recursos assignats a alguna o algunes de les partides esmentades, els recursos no assignats podran acréixer altres partides del mateix pressupost.

2.2 Aquesta dotació inicial es podrà ampliar en funció de les disponibilitats pressupostàries, mitjançant resolució del/de la director/a del Servei d’Ocupació de Catalunya.

2.3 En cas de no exhaurir els recursos assignats a cada demarcació territorial previstos a l’Annex 2 d’aquesta Ordre, aquests es podran dedicar a accions d’altres demarcacions.

2.4 Les actuacions subvencionades es financen amb càrrec als fons rebuts del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i podran ser cofinançades a través del Programa Operatiu que s’aprovi en el marc de l’objectiu d’”Inversió en Creixement i Ocupació” per al període 2014-2020 del Fons Social Europeu amb un cofinançament del 50%.

2.5 La resolució d’atorgament d’aquestes subvencions estarà condicionada a la disponibilitat pressupostària suficient per a aquesta finalitat atès que correspon a Programes acordats a la reunió de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals, celebrada el dia 23 d’abril de 2014, mitjançant la qual es distribueixen territorialment les subvencions de l’àmbit laboral finançades a càrrec dels pressupostos generals de l’Estat.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

3.1 El termini de presentació de sol·licituds serà des de l’endemà de la publicació

al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de la present Ordre fins al 15 de setembre de 2014.

3.2 Les sol·licituds s’han de presentar als llocs i pels mitjans a què fa referència la base 7 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 4

Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

L’òrgan competent per dictar la resolució, el termini per concloure el procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos es regulen a la base 12 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre.

Article 5

Termini d’execució de les accions subvencionables

Les accions subvencionables previstes a la present convocatòria s’hauran d’iniciar com a màxim el 31 de desembre de 2014. El termini d’execució d’aquestes serà de 10 mesos comptadors des de la data d’inici de les actuacions prevista a l’article 7 d’aquesta Ordre.

Article 6

Criteris de valoració

Els criteris de valoració per a la concessió de subvencions són els que s’estableixen a la base 11 de l’Annex 1 d’aquesta Ordre i seran puntuats com s’especifica a continuació:

Criteri

  1. Qualitat tècnica del projecte. Puntuació del criteri: màxim 25 punts.

    a.1) Característiques de les persones desocupades en procés de recerca de feina. Puntuació màxima: 15 punts.

    Es valorarà la identificació de les diverses dificultats i necessitats de les persones objecte d’intervenció:

    - L’entitat beneficiària descriu els efectes psicosocials que afecten les persones en situació d’atur: màxim 5 punts.

    - L’entitat beneficiària defineix els diferents col·lectius afectats per l’atur en el/s seu/s àmbit/s d’actuació: màxim 5 punts.

    - L’entitat beneficiària defineix les necessitats específiques d’orientació d’aquests col·lectius: màxim 5 punts.

    a.2) Disseny dels itineraris en funció del perfil de les persones participants. Puntuació màxima: 10 punts.

    Aquest criteri es valorarà només per als punts d’actuació on no s’hagi portat a terme el Programa d’orientació i acompanyament a la inserció de l’exercici 2013.

    Es valorarà el nombre d’itineraris dissenyats en funció dels perfils dels col·lectius que l’entitat beneficiària ha descrit en l’apartat anterior:

    - L’entitat beneficiària ha dissenyat itineraris per a 5 tipus de perfils diferenciats: 10 punts.

    - L’entitat beneficiària ha dissenyat itineraris per a 4 tipus de perfils diferenciats: 8 punts.

    - L’entitat beneficiària ha dissenyat itineraris per a 3 tipus de perfils diferenciats: 6 punts.

    - L’entitat beneficiària ha dissenyat itineraris per a 2 tipus de perfils diferenciats: 4 punts.

    - L’entitat beneficiària ha dissenyat itineraris per a 1 tipus de perfil diferenciat: 2 punts.

    - L’entitat beneficiària no ha dissenyat cap itinerari diferenciat: 0 punts.

    a.3) Sistemes d’avaluació. Puntuació màxima: 5 punts.

    Aquest criteri es valorarà només per als punts d’actuació on no s’hagi portat a terme el Programa d’orientació i acompanyament a la inserció de l’exercici 2013.

    Es valoraran els mètodes que utilitza l’entitat beneficiària per avaluar el seu funcionament i el grau d’utilitat i satisfacció de les persones participants, així com els indicadors emprats:

    - L’entitat beneficiària disposa d’un sistema d’avaluació interna i de l’impacte de la seva activitat: màxim 2 punts.

    - L’entitat beneficiària descriu quins indicadors utilitza per avaluar la seva activitat: màxim 1 punt.

    - L’entitat beneficiària disposa d’una eina o varies eines d’avaluació del grau de satisfacció de les persones participants: màxim 2 punts.

  2. Experiència de l’entitat beneficiària en l’execució de Programes d’orientació i/o acompanyament a la inserció. Puntuació del criteri: màxim 15 punts.

    Aquest criteri es valorarà només per als punts d’actuació on no s’hagi portat a terme el Programa d’orientació i acompanyament a la inserció de l’exercici 2013.

    Es valorarà d’una banda l’experiència de l’entitat beneficiària en la realització d’accions específiques en l’àmbit de l’orientació i/o en l’àmbit de l’acompanyament a la inserció:

    - L’entitat beneficiària va desenvolupar el Programa itineraris personals d’inserció (IPI) en exercicis anteriors al 2012 i/o el Programa d’orientació i acompanyament a la inserció de l’exercici 2012: 10 punts.

    - L’entitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR