DECRET 36/1997, de 18 de febrer, pel qual s'estableixen normes en relació amb els estàndards de qualitat per a la contractació de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Decret 169/1996, de 23 de maig, regula l'establiment dels convenis i contractes de gestió dels serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut (DOGC núm. 2211, de 29.5.1996).

L'article 5 d'aquesta norma disposa que per poder establir els convenis o contractes esmentats els centres han de complir els estàndards de qualitat que es determinin, a excepció dels centres de la xarxa hospitalària d'utilització pública que han d'estar acreditats segons la seva pròpia normativa. De conformitat amb aquest precepte, els estàndards esmentats els ha d'aprovar el conseller de Sanitat i Seguretat Social per a cada tipologia de centres, a proposta del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut.

Mitjançant el present Decret es fixen els criteris comuns que s'han de tenir en compte alhora d'establir aquests estàndards per a cada tipus de centres en concret.

En conseqüència, de conformitat amb el que s'ha exposat i en ús de les facultats conferides per la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, modificada parcialment per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

Els estàndards de qualitat a què es refereix l'article 5 del Decret 169/1996, de 23 de maig, es fixaran per a cada tipologia de centres mitjançant Ordre del conseller de Sanitat i Seguretat Social, a proposta del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut. Els aspectes sobre els quals versaran aquests estàndards són els següents:

  1. Aspectes organitzatius i de personal.

  2. Aspectes de qualitat de l'assistència sanitària i atenció global a l'usuari.

  3. Aspectes relatius a l'estructura, instal·lacions i equipaments. 1.2 Aquests aspectes podran ser valorats respecte de les diferents unitats i serveis del centre, si s'escau.

Article 2

Normes generals En tot cas, prèviament a l'emissió de la Resolució que acrediti el compliment dels estàndards de qualitat, s'haurà de verificar que el centre garanteix a tots els usuaris els drets que estableix l'article 10 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat. Igualment, s'haurà de comprovar que no es produeix cap tipus de discriminació entre els usuaris del sistema sanitari públic i la resta d'usuaris del centre.

Article 3

Normes mínimes de procediment 3.1 A fi i efecte de verificar el compliment dels estàndards de qualitat, els centres hauran de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR