ORDRE TIC/385/2003, de 21 d'agost, per la qual s'estableixen normes adreçades a millorar la informació al consumidor en determinats contractes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/385/2003, de 21 d'agost, per la qual s'estableixen normes adreÁades a millorar la informaciÛ al consumidor en determinats contractes.

Entre els drets i interessos dels consumidors, protegits per la Llei 3/1993, de 5 de marÁ, de l'estatut del consumidor, es troben els interessos econÚmics i la informaciÛ i l'educaciÛ en matËria de consum.

Amb la finalitat de protegir aquests drets, la llei estableix que la Generalitat de Catalunya ha de vetllar perquË, d'acord amb la normativa vigent, els consumidors puguin rebre una informaciÛ suficient i f‡cilment accessible que permeti utilitzar satisfactÚriament els productes i serveis posats a la seva disposiciÛ en el mercat.

AixÌ mateix, els consumidors han de rebre la informaciÛ legalment establerta, que els ha de permetre conËixer i utilitzar amb seguretat i satisfactÚriament els serveis i disposar d'informaciÛ suficient i f‡cilment accessible sobre preus, tarifes i condicions de venda.

Per altra banda, la Llei 7/1998, de 13 d'abril, sobre condicions generals de la contractaciÛ, estableix que la redacciÛ de les cl‡usules generals dels contractes s'ajustaran a criteris de transparËncia, claredat, concreciÛ i senzillesa. S'entÈn que una cl‡usula Ès condiciÛ general d'un contracte quan s'incorpora a una pluralitat de contractes exclusivament per una de les parts.

Segons la Llei esmentada no es consideren incorporades als contractes aquelles cl‡usules en les quals la part que s'hi adhereixi no tingui forma real de conËixer de manera completa en el moment de la realitzaciÛ del contracte. Tampoc formen part dels contractes aquelles cl‡usules que siguin il∑legibles, ambig¸es, fosques i incomprensibles.

Per tal d'aconseguir un grau mÈs elevat de protecciÛ, es considera necessari donar al consumidor la possibilitat d'obtenir la informaciÛ continguda als contractes amb unes caracterÌstiques tipogr‡fiques que permetin una lectura f‡cil i cÚmoda de tota aquesta informaciÛ per a una millor comprensiÛ de les condicions dels contractes que li est‡ oferint.

Aquesta possibilitat es considera especialment necess‡ria, almenys en un primer moment, en els contractes d'assegurances i en els contractes de productes i serveis financers, tenint en compte la complexitat i la import‡ncia que des del punt de vista econÚmic tenen per als consumidors i usuaris aquests actes de consum.

Tanmateix, els consumidors tenen dret, d'acord amb el que estableix l'...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR