DECRET 72/2001, de 6 de març, de modificació del Decret 201/1998, de 30 de juliol, pel qual s'estableixen els ajuts públics en matèria d'habitatge a càrrec de la Generalitat de Catalunya i es regula la gestió dels ajuts previstos en el Reial decret 1186/1998, de 12 de juny, per al període 1998-2001.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

72/2001, de 6 de març, de modificació del Decret 201/1998, de 30 de juliol, pel qual s’estableixen els ajuts públics en matèria d’habitatge a càrrec de la Generalitat de Catalunya i es regula la gestió dels ajuts previstos en el Reial decret 1186/1998, de 12 de juny, per al període 1998-2001.

El Decret 201/1998, de 30 de juliol, regula, entre d’altres, els ajuts públics destinats a l’accés a l’habitatge durant el període 1998-2001. D’ençà l’entrada en vigor d’aquesta disposició, les variacions sofertes en l’entorn economicofinancer aconsellen adoptar mesures que permetin fomentar la política pública d’habitatge, per aquesta raó es considera convenient introduir modificacions en la disposició esmentada.

Per la seva part, l’Administració general de l’Estat, mitjançant el Reial decret 115/2001, de 9 de febrer, ha introduït, en aquest sentit, modificacions en el pla de l’habitatge 1998-2001 destinades a ampliar el conjunt d’instruments d’intervenció actualment previstos.

Les noves mesures adoptades van encaminades, d’una banda, a l’increment de l’oferta d’habitatges amb protecció pública, principalment, les de règim especial, ja que a causa del desfasament entre el seu cost i els preus de venda la seva construcció s’ha vist seriosament afectada. Per aconseguir una reactivació de l’oferta s’ha actuat en dos fronts, tant en la modificació del preu bàsic com en el percentatge de variació que sobre aquest preu bàsic pot establir la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, també es produeix una necessitat de variació de l’instrumentació financera mitjançant la introducció de l’ajut a l’entrada en forma de bestreta a avançar per mitjà de les entitats financeres, quan es tracti del primer accés a l’habitatge en propietat i amb un tractament específic en el supòsit d’habitatges en règim especial que fa compatible aquests ajuts amb la subsidiació de la quota. Aquesta fórmula de pagament permetrà una agilitació en l’obtenció dels ajuts i en assegurar la seva destinació.

Així mateix, hi ha un reforç en els ajuts en matèria de sòl destinats a la promoció d’habitatges mitjançant també un increment de la quantia de la subsidiació de la quota.

Per tot això, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifiquen els següents articles del Decret 201/1998, de 30 de juliol, pel qual s’estableixen els ajuts públics en matèria d’habitatge a càrrec de la Generalitat de Catalunya i es regula la gestió dels ajuts previstos en el Reial decret 1186/1998, de 12 de juny, per al període 1998-2001:

Es modifica l’article 8.1, primer paràgraf, que tindrà la redacció següent:

"8.1 El règim jurídic dels habitatges protegits es farà extensiu al període d’amortització del préstec qualificat i en tot cas tindrà una durada mínima de quinze anys."

S’afegeix un apartat c) a l’article 10.2, que tindrà la redacció següent:

"10.2 Ajuts econòmics directes atorgats pel Ministeri de Foment o la Generalitat de Catalunya consistents en:

"a) Subsidiació dels préstecs qualificats

"b) Subvencions personals o objectives

"c) Altres ajuts directes."

S’afegeix un nou article 11.bis, que tindrà la redacció següent:

"Article 11.bis. Limitacions a la facultat de disposar i a la desqualificació.

"11.bis.1 Els adquirents, adjudicataris i promotors individuals per a ús propi no podran transmetre...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR