ORDRE CLT/262/2014, de 22 de juliol, per la qual s'estableixen les quanties de la taxa per la utilització d'espais de la Biblioteca de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyOrdre

El capítol VII del títol VIII del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, regula la taxa per la utilització d’espais en immobles adscrits al departament competent en matèria de cultura o a les entitats que en depenen.

La Biblioteca de Catalunya és una entitat autònoma de caràcter administratiu adscrita al Departament de Cultura, d’acord amb l’article 8 de la Llei 4/1993, de 18 de març, del sistema bibliotecari de Catalunya. La Biblioteca de Catalunya disposa d’espais per dur a terme diferents activitats, tant de caire cultural com de caire comercial (reunions, presentacions de llibres i de productes, conferències, concerts, etc.), així com altres de caràcter lúdic, i són nombroses les entitats públiques i privades que en sol·liciten la utilització. Per aquest motiu, i atès que alguns d’aquests espais no s’utilitzen per a les activitats pròpies de manera continuada, és possible d’oferir-los, tot definint les seves característiques i establint les taxes corresponents per la seva utilització.

D’acord amb els articles 8.7-4 del Text refós de la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2008, de 25 de juny, l’import de les taxes per la utilització d’espais en immobles adscrits al departament competent en matèria de cultura o a les entitats que en depenen es fixa mitjançant una ordre del conseller o consellera competent en matèria de cultura.

Per tot el que s’ha exposat, i d’acord amb l’article 39 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

Quanties de la quota

S’estableixen les quanties de la taxa per la utilització d’espais de la Biblioteca de Catalunya, amb els imports que es detallen en l’annex.

Article 2

Aplicació dels imports reduïts

  1. S’apliquen els imports reduïts en els supòsits següents:

    1. Actes o activitats que tenen connexió amb les finalitats pròpies de la Biblioteca de Catalunya i que incideixen en la difusió pública dels valors culturals i socials de la Biblioteca.

    2. Actes o activitats en els quals predominen les finalitats culturals o socials i que incideixen en la difusió pública dels valors culturals i socials de la Biblioteca.

  2. La concurrència dels requisits previstos en l’apartat 1 es determina de la manera següent:

    1. La connexió dels actes o activitats amb les finalitats pròpies...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR