ORDRE de 10 de desembre de 2001, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d'accions d'orientació professional.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

de 10 de desembre de 2001, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d’accions d’orientació professional.

L’experiència acumulada durant aquests darrers anys aconsellen reunir sota una mateixa norma reguladora les diferents actuacions ocupacionals en matèria d’orientació professional, encara que cadascuna mantingui especificitats pròpies tant des del punt de vista dels requisits executius, com des del punt de vista financer o de justificació econòmica.

Mitjançant el Reial decret 1050/1997, de 27 de juny, es va traspassar a la Generalitat de Catalunya la gestió realitzada per l’INEM, en l’àmbit del treball, l’ocupació i la formació; el Decret 235/1997, de 2 de setembre, va assignar al Departament de Treball les funcions i els serveis traspassats a la Generalitat de Catalunya en matèria de treball, ocupació i formació, i l’Ordre de 15 de desembre de 1997 es van assignar les funcions que en matèria de treball, ocupació i formació han estat atribuïdes al Departament pel citat Decret;

L’Ordre ministerial de 20 de gener de 1998, modificada per l’Ordre de 10 de març de 1998 i per l’Ordre de 4 de febrer de 2000, estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d’accions d’orientació professional per a l’ocupació i suport a l’autoocupació, alhora que es determina la possibilitat de les comunitats autònomes d’adaptar les seves previsions a la seva pròpia organització;

En aquest sentit, a Catalunya, des de l’any 1998 el Departament de Treball disposa de competències executives sobre les accions d’informació, orientació i recerca de feina regulades en l’Ordre de 9 de març de 2000, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització d’accions d’orientació professional per a l’ocupació.

L’Ordre de 14 de gener de 2000, per la qual s’aproven les bases reguladores que han de regir les subvencions relatives a les accions de formació ocupacional i afins de caràcter ocupacional que promou la Direcció General d’Ocupació del Departament, regulen les accions d’orientació professional, definides com a "consells d’orientació" portats a terme pels Gabinets d’Orientació a l’àmbit de Catalunya des de l’any 1988.

Ateses les conclusions de la Cimera Europea extraordinària sobre l’Ocupació de Luxemburg en relació amb la lluita contra l’atur juvenil i l’atur de llarga durada;

Atès el que disposa el capítol 9 del text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro (DOGC núm. 2797, de 31.12.1998), i modificat per la Llei 4/2000, de 26 de maig (DOGC núm. 3149, de 29.05.2000), i la Llei 15/2000, de 29 de desembre (DOGC núm. 3295, de 30.12.2000);

Atès que s’ha donat audiència als agents socials representats al si del Consell de Treball de Catalunya, i amb l’informe previ de la intervenció delegada i de l’Assessoria Jurídica del Departament de Treball;

En ús de les facultats que em confereix l’article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, i a proposta de la Direcció General d’Ocupació,

Ordeno:

Títol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

La present Ordre té per objecte establir les bases reguladores de la concessió de subvencions per a la realització d’accions d’orientació professional que tenen per objecte l’increment i millora de les possibilitats d’ocupació dels demandants inscrits en el servei públic d’ocupació de Catalunya, d’acord amb la definició dels programes regulats a la present Ordre.

Article 2

Accions d’orientació professional

2.1 Es defineixen els següents tipus d’accions d’orientació professional

a) Accions adreçades a persones aturades inscrites en el Servei Públic d’Ocupació que volen dissenyar el seu itinerari professional a curt, mig i llarg termini, i que es concreten en la realització d’un consell d’orientació professional.

b) Accions d’orientació professional per a l’ocupació i assistència per a l’autoocupació, articulades de forma personalitzada en itineraris d’inserció ocupacional i dirigides a millorar les possibilitats d’ocupació a les persones inscrites en el Servei Públic d’Ocupació.

c) Accions complementàries a les anteriors, que responguin a projectes de caire innovador i/o de suport i/o de millora dels programes de foment de l’ocupació dins de l’àmbit de l’orientació i/o inserció ocupacional desenvolupats pel Departament de Treball.

2.2 Els drets d’explotació dels projectes i productes finançats amb càrrec a aquesta Ordre seran cedits al Departament de Treball, que serà el garant de la seva difusió i transferibilitat.

En aquest sentit, el representant legal de l’entitat sol·licitant de la subvenció es comprometrà per escrit a realitzar aquesta cessió, d’acord amb els requisits establerts al Text refós de la Llei de propietat intel·lectual, aprovat per el Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d’abril.

Resten excloses de la previsió establerta en aquest article, les actuacions sotmeses a l’àmbit d’aplicació del règim jurídic de les contractacions amb les administracions públiques.

Article 3

Beneficiaris: requisits mínims comuns a tots els programes

Poden ser beneficiàries dels ajuts previstos a la present Ordre, les entitats que reuneixin els requisits específics previstos a la regulació de cadascun dels programes, així com els següents requisits que són comuns:

a) En el cas d’empreses públiques o privades amb un nombre de 50 treballadors o més, complir amb l’obligació establerta a l’article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d’abril, d’integració social dels minusvàlids, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors/es amb disminució sobre el nombre total de treballadors/es de l’entitat, o bé aplicar les mesures alternatives, previstes al Reial decret 27/2000, de 14 de gener (BOE núm. 22) i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196).

b) Disposar dels mitjans tècnics i informàtica adients per tal de connectar-se als dispositius informàtics per a la gestió dels programes que determini el Departament de Treball.

c) Tenir o estar en disposició de tenir, en el moment de realitzar les actuacions regulades a la present Ordre, dels locals, els recursos humans, materials i tècnics necessaris per realitzar les esmentades actuacions, i estar en disposició de realitzar-les amb la suficient garantia de qualitat per als demandants d’ocupació, i en l’àmbit geogràfic, sectorial i de col·lectius pels quals s’aprovi la subvenció.

Article 4

Publicació de la convocatòria

Anualment es publicarà mitjançant resolució del conseller de Treball la convocatòria de les subvencions, la qual indicarà la disposició on es contenen les bases reguladores, el termini de presentació de sol·licituds, l’aplicació pressupostària a la qual s’ha d’imputar, i la quantia màxima destinada.

Article 5

Presentació de sol·licituds i documentació general

5.1 Les sol·licituds i la documentació que s’hi ha d’annexar es presentaran per duplicat en el model normalitzat de sol·licitud que els proporcionaran les delegacions territorials. Les sol·licituds es presentaran, igualment, a les delegacions territorials del Departament de Treball de Barcelona (c. Carrera, 12-24, 08004 Barcelona,), Tarragona (c. Rovira i Virgili, 2, 43002 Tarragona,), Girona (c. Rutlla, 69, 75, 17003 Girona), Lleida (c. General Britos, 3, 25007 Lleida) i Terres de l’Ebre (Ferran d’Aragó, s/n, 43500 Tortosa) o en qualsevol de les formes que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

5.2 La documentació a presentar per cada programa serà la requerida en la corresponent Resolució de convocatòria, on es determinarà el termini per presentar la sol·licitud.

5.3 Si la sol·licitud no reuneix els requisits que s’estableixen a les respectives resolucions de convocatòria, es farà un únic requeriment a l’interessat perquè en el termini de 10 dies hàbils esmeni la falta o adjunti els documents preceptius. Si no ho fa així se’l tindrà per desistit de la seva petició, prèvia resolució, d’acord amb el que disposa l’article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

5.4 L’entitat col·laboradora podrà sol·licitar l’abonament de la bestreta de pagament de la subvenció atorgada fins al 100% de la mateixa, en la forma prevista a l’article 22.d), 32.d) i 43.c) d’aquesta Ordre.

Article 6

Procediment de concessió

6.1 El procediment per a la resolució de concessió de subvencions de les entitats sol·licitants es regirà pel procediment de concurrència competitiva, tenint en compte els criteris indicats a la present Ordre per als respectius programes, d’acord amb el que disposa l’article 94 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

6.2 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria de les subvencions i ajuts previstos en aquesta Ordre no s’hagi esgotat l’import màxim destinat per a l’exercici corresponent, o en el cas que el Departament de Treball obtingui fons...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR