DECRET 377/2000, de 21 de novembre, d'establiment de mesures d'actuació als terrenys afectats pels incendis forestals a la comarca de l'Alt Empordà.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

377/2000, de 21 de novembre, d’establiment de mesures d’actuació als terrenys afectats pels incendis forestals a la comarca de l’Alt Empordà.

La Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, en el seu article 42, estableix que l’Administració forestal pot declarar determinades àrees com a zones d’actuació urgent (ZAU), amb la finalitat de conservar-les i afavorir-ne la restauració. Segons l’article 42.2 de l’esmentada Llei, seran declarades zones d’actuació urgent, entre d’altres, els terrenys forestals degradats, els terrenys erosionats, els que estan en perill manifest de degradació o d’erosió i els terrenys forestals incendiats per als quals no és previsible una recuperació natural.

Vista la memòria redactada per a la declaració de zones d’actuació urgent en terrenys forestals afectats per l’incendi iniciat el dia 6 d’agost de 2000 als termes municipals de Colera, Garriguella, Llançà, Palau-saverdera, Pau, el Port de la Selva, Roses, la Selva de Mar i Vilajuïga, de la comarca de l’Alt Empordà.

Vist que l’esmentada memòria ha estat aprovada per la Direcció General de Patrimoni Natural i del Medi Físic amb la finalitat de realitzar els treballs urgents de restauració de la zona, els treballs preventius i els treballs de recuperació de la coberta vegetal;

Atès que han estat consultats el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i els ajuntaments afectats;

A proposta del conseller de Medi Ambient i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Declaració de Zona d’Actuació Urgent

Es declaren zones d’actuació urgent els terrenys incendiats als termes municipals de Colera, Garriguella, Llançà, Palau-saverdera, Pau, el Port de la Selva, Roses, la Selva de Mar i Vilajuïga, de la comarca de l’Alt Empordà, a efectes del que preveu la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, a causa del perill d’erosió i degradació existent i atès que part de la zona afectada per l’incendi forma part del parc natural de Cap de Creus.

Article 2

Superfície afectada

2.1 La Zona d’Actuació Urgent de l’Alt Empordà comprèn una superfície total de 6.449 ha, distribuïdes de la següent manera:

Terme municipal: Colera, superfície: 452 ha; terme municipal: Garriguella, superfície: 371 ha; terme municipal: Llançà, superfície: 2.103 ha; terme municipal: Palau-saverdera, superfície: 508 ha; terme municipal: Pau, superfície: 248 ha; terme municipal: el Port de la Selva, superfície: 1.000 ha...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR