DECRET 120/1995, de 24 de març, pel qual es delega en el conseller de Treball la facultat d'establir els serveis mínims per al manteniment dels serveis essencials en cas de vaga.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Mitjançant el Decret 164/1990, de 20 de juny, es va delegar en el conseller de Treball i en el de Governació la facultat d'establir els serveis mínims per al manteniment dels serveis essencials en cas de vaga. Aquesta delegació es projectava en tres àmbits diferenciats. En primer lloc es delegava en el conseller de Treball la facultat per a l'establiment de serveis mínims, dins de l'àmbit territorial de Catalunya, en cas de vaga d'empreses, entitats o institucions encarregades de la prestació de qualsevol tipus de servei essencial per a la comunitat. En segon lloc, es delegava la mateixa facultat en el conseller de Governació en el cas de vaga de personal funcionari que presta serveis en departaments, organismes o entitats de la Generalitat de Catalunya i, finalment, es delegava conjuntament en els dos consellers esmentats la facultat enunciada en cas de vaga de personal laboral i estatutari que presta serveis en departaments, organismes o entitats també de la Generalitat de Catalunya.

L'esmentada delegació es justificava per la urgència amb la qual cal recórrer per a la fixació de serveis mínims davant les declaracions de vaga que afecten serveis essencials i perquè el mateix imperatiu constitucional d'assegurar en tot cas el manteniment dels serveis essencials fa necessari que l'Administració actuï amb la rapidesa i l'eficàcia que sempre ha de presidir la seva actuació.

Amb posterioritat la Llei 9/1994, de 29 de juny, de reforma de la legislació relativa a la funció pública de la Generalitat disposa a l'article 7, el qual dóna nova redacció a l'article 11 de la Llei 17/1985, que correspon al Govern, entre d'altres, aprovar, a proposta del departament corresponent, les mesures per a garantir els serveis mínims en els casos de vaga en l'Administració de la Generalitat i que aquesta competència pot ser delegada en el conseller competent en matèria de funció pública o en el conseller de Treball.

Aquesta nova previsió legal aconsella que es revisi i s'unifiqui la delegació efectuada pel Decret abans esmentat i es delegui en un sol òrgan la potestat de dictar els serveis mínims en el cas de qualsevol vaga que es produeixi a l'àmbit territorial de Catalunya que afecti a serveis essencials de la comunitat.

En virtut de l'anterior, a proposta dels titulars dels departaments de la Presidència, Governació i Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR