RESOLUCIÓ JUS/939/2004, de 6 d'abril, de modificació dels Estatuts del Col·legi d'Advocats de Manresa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ JUS/939/2004, de 6 d'abril, de modificació dels Estatuts del Col·legi d'Advocats de Manresa.

Ateses la Resolució d'1 de març de 1993, publicada en el DOGC núm. 1719, de 12.3.1993, per la qual es va declarar l'adequació a la legalitat, es va disposar la inscripció en el Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col·legi d'Advocats de Manresa, i la Resolució de 15 de març de 1999 (DOGC núm. 2856, de 26.3.1999), de modificació dels Estatuts;

Atesa la modificació global dels Estatuts, aprovada en la Junta General extraordinària de 27 de juny de 2003;

Atesos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col·legis professionals, i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d'aprovació del reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en el conseller de Justícia funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999);

Vist que la modificacióglobal dels Estatuts s'adequa a la legalitat;

Vist que aquest expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots el tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació ala legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col·legi d'Advocats de Manresa i disposar-ne la inscripció al Registre de col·legis professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels Estatuts esmentats com a annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 6 d'abril de 2004

Josep M. Vallès

Conseller de Justícia

Annex

Modificació d'Estatuts del Col·legi d'Advocats de Manresa

TÍTOL 1

Del Col·legi

Article 1

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa, fundat el 19 de novembre de 1882, és una corporació de dret amb personalitat jurídica pròpia, amb plena capacitat per al compliment de les seves finalitats públiques i privades, que es regeix per aquests Estatuts, per la Llei de col·legisprofessionals de Catalunya, pel Codi de l'advocacia catalana i per la normativa emanada del Consell dels Il·lustres Col·legis d'Advocats de Catalunya, sens perjudici de l'aplicació, quan correspongui, de la normativa autonòmica catalana, la normativa estatal i la normativa comunitària.

Està format per llicenciats en dret que, d'acord amb els requisits exigits per aquest Estatut, s'hi incorporen per dedicar-se professionalment a la direcció i defensa de les parts en tota mena de processos, com també en l'assessorament i el consell jurídics, amb habilitació per exercir les actuacions professionals que estipula el Codi de l'advocacia catalana, sempre de conformitat amb la normativa vigent, les limitacions i prohibicions legalment previstes.També formen part del Col·legi, com a no exercents, els qui reunint els requisits per exercir la professió no pretenen fer-ho, sinó gaudir d'altres drets inherents a la condició de col·legiat o de col·legiada.

Article 2

El domicili del Col·legi ésa Manresa, al c. Sant Joan Baptista de la Salle, 4-6, i l'àmbit territorial de la seva jurisdicció és la comarca del Bages, incloent-hi les comarques que, si escau, es puguin crear dins d'aquest territori.

El català és la llengua pròpia del Col·legi.

Article 3

Són finalitats essencials del Col·legi:

Ordenar i vigilar l'exercici de la professió dins el marc de la normativa aplicable i de l'ètica professional.

Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l'Administració.

Defensar els interessos professionals, les llibertats i les garanties dels col·legiats i col·legiades.

Vetllar perquè l'activitat professional s'adeqüi als interessos de la ciutadania.

I totes aquelles funcions que la llei i les normes aplicables preveuen.

Article 4

Són funcions pròpies del Col·legi per assolir els seus objectius:

Vetllar per l'ètica professional i pel respecte als drets dels ciutadans i exercir la jurisdicció disciplinària en matèries professionals i col·legials.

Participar en els òrgans consultius de l'Administració, quan aquesta ho requereixi.

Organitzar activitats i serveis comuns de caràcter professional, cultural, assistencial, de previsió i anàlegs, que siguin d'interès per als col·legiats i col·legiades.

Evitar l'intrusisme i la competència deslleial entre professionals, i exigir el compliment de la normativa sobre publicitat i regular-ne l'aplicació.

Intervenir, com a mediadors i en procediments d'arbitratge, en elsconflictes que, per motius professionals, se suscitin entre els col·legiats i col·legiades.

Regular, amb caràcter orientador, els honoraris professionals de les persones col·legiades, sense perjudici del principi de lliure competència; informar i dictaminar sobre honoraris professionals en discrepàncies que puguin sorgir en relació amb l'actuació professional dels col·legiats i col·legiades i la percepció dels seus honoraris, mitjançant laude, al qual prèviament se sotmetin les parts interessades.

Organitzar cursos de formació professional i fomentar l'ensenyament de la pràctica jurídica.

Aprovar els seus pressupostos i regular les aportacions de les persones col·legiades.

Totes les altres funcions que siguin beneficioses per als interessos professionals i que s'encaminen al compliment dels objectius col·legials.

Organitzar i regular el torn d'ofici, el servei d'assistència a les persones detingudes, el servei d'orientació jurídica, i qualsevol altre servei i prestació jurídica en benefici de la comunitat ciutadana.

Les funcions que preveu la llei i les normes aplicables.

TÍTOL 2

Dels òrgans del Col·legi

A) De les juntes generals

Article 5

La Junta General és l'òrgan sobirà del Col·legi. Tots els col·legiats i col·legiades incorporats de ple dret al Col·legi hi tenen veu i vot. Se n'exceptuen els casos que estiguin afectats per sanció que comporti la suspensió o limitació d'aquesta activitat col·legial.

Els col·legiats i col·legiades inscrits com a exercents tindran doble vot, i els no exercents tindran vot senzill.

El vot és indelegable.

Article 6

Les juntes podran ser ordinàries i extraordinàries.

Article 7

La Junta General ordinària es reunirà forçadament durant l'últim trimestre de l'any per aprovar la memòria, el balanç provisional, els pressupostos, i per elegir els càrrecs reglamentaris, quan sigui procedent. També serà Junta Ordinària, i s'haurà de convocar en el primer trimestre de l'any, quan s'hagi d'aprovar el balanç definitiu i la liquidació del pressupost de l'any anterior. Quinze dies abans de la Junta Ordinària del primer trimestre de l'any, els col·legiats i col·legiades poden presentar les proposicions que vulguin sotmetre a la deliberació i l'acord de la Junta Generali que han de ser tractades en l'ordre del dia. Les proposicions aniran subscrites per un mínim d'un 5% del total del cens. La Junta acordarà si és procedent o no discutir sobre aquestes proposicions.

Article 8

Les juntes generals s'hauran de convocar amb l'anticipació mínima de quinze dies, llevat dels casos d'urgència apreciats pel degà. En aquest cas, es reduirà el termini a un mínim de 48 hores. La convocatòria serà efectuada pel degà o la persona que el substitueixi, i amb l'acord previ de la Junta de Govern, tret dels casos excepcionals, en què es podrà prescindir de la signatura del degà o de l'acord de la Junta. En aquests casos, perquè pugui ser vàlida la convocatòria en començar la reunió general i amb caràcter previ a aquesta, l'assemblea ho haurà de ratificar o convalidar.

Article 9

La convocatòria especificarà, a més del lloc, la data i l'hora de la reunió, l'ordre del dia i s'indicarà la data i l'hora de la segona convocatòria.

Si per llei o reglament no s'establís una altra cosa, la convocatòria per a les juntes generals s'anunciaria al tauler d'anuncis. Es notificarà, també, a tots els col·legiats i col·legiades personalment, llevat dels casos d'urgència, en què es podrà prescindir d'aquest últim requisit i utilitzar complementàriament altres mitjans de comunicació social.

Serà vàlida la notificació feta als col·legiats i col·legiades per fax o correu electrònic, adreçada al número que figuri en la guia judicial, o bé en aquell en el qual els col·legiatsi col·legiades hagin comunicat que volen ser notificats per qualsevol assumpte del Col·legi.

Article 10

La Junta serà presidida per qui exerceixi el càrrec de degà i actuarà de fedatari com a secretari qui ho sigui en la Junta de Govern.

Quan, per absència o dimissió, no poguessin cobrir-se les funcions de degà o de secretari ni fos possible cobrir-los per l'ordre regular de successió o substitució, s'elegiran aquests en començar l'assemblea i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR