RESOLUCIÓ JUI/833/2003, de 31 de març, de modificació dels Estatuts del Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ JUI/833/2003, de 31 de març, de modificació dels Estatuts del Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona.

Vista l'Ordre de 21 d'abril de 1987, publicada en el DOGC núm. 955, de 22.2.1988, per la qual es va declarar l'adequació a la legalitat, la inscripció en el Registre de col-legis professionals de Catalunya i la publicació dels Estatuts del Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona; i les resolucions de 3 de febrer de 1992, publicada en el DOGC núm. 1554, de 12.2.1992, d'11 d'abril de 1994, publicada en el DOGC núm. 1886, de 20.4.1994, i de 4 de juny de 1998, publicada en el DOGC núm. 2661, de 16.6.1998 de modificació dels Estatuts del Col-legi;

Vista la modificació global dels Estatuts aprovada en l'Assemblea General Extraordinària de data 4 de novembre de 2002;

Vistos la Llei 13/1982, de 17 de desembre, de col-legis professionals, i el Decret 329/1983, de 7 de juliol, d'aprovació del reglament que la desplega; el Decret 213/1983, de 31 de maig, pel qual es deleguen en la consellera de Justícia i Interior funcions atribuïdes al Departament de la Presidència; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999);

Atès que la modificació global dels Estatuts s'adequa a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials, i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de la modificació global dels Estatuts del Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona i disposar-ne la seva inscripció en el Registre de Col-legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que es publiqui al DOGC la modificació dels estatuts esmentats, com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 31 de març de 2003

Núria de Gispert i Català

Consellera de Justícia i Interior

Annex

Modificació dels Estatuts del Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona

Capítol 1

Generalitats

Article 1

El Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona és una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica i amb capacitat plena per al compliment dels seus fins.

Article 2

El seu àmbit territorial d'actuació és el que correspon a l'actual província de Barcelona. El Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona podrà acordar la unió o fusió amb un altre col-legi català de la mateixa professió, la segregació, o el canvi de denominació, d'acord amb el que estableix la Llei.

Article 3

El domicili del Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona radica a la ciutat de Barcelona, al carrer Bon Pastor, núm. 5.

Article 4

El Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona està integrat per aparelladors i arquitectes tècnics que, com que posseeixen els requisits exigits per aquests Estatuts, s'hi incorporen com a col-legiats, amb plenitud de drets, en les condicions que s'assenyalen en els articles corresponents d'aquests Estatuts.

Article 5

El Col-legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona es regeix per la legislació bàsica de l'Estat en tot el que li sigui d'aplicació, per la Llei de col-legis professionals de Catalunya, les disposicions que la despleguen i per aquests Estatuts. Els seus actes queden sotmesos a les disposicions vigents quan siguin d'aplicació. La seva intervenció en el Consejo General de la Arquitectura Técnica d'àmbit estatal està regulada per la legislació de l'Estat.

Capítol 2

Finalitats i funcions

Article 6

Són fins essencials del Col-legi en el seu àmbit territorial:

  1. Ordenar, dins el marc de les lleis, l'exercici de la professió respectiva.

  2. Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l'Administració.

  3. Promoure socialment la professió i defensar els interessos professionals dels col-legiats.

  4. Vetllar perquè l'activitat professional s'adeqüi als interessos dels ciutadans.

  5. Proporcionar, divulgar i defensar la qualitat constructiva, i la tecnologia i els mètodes constructius, com a fet cultural i com a millora de la qualitat de vida.

  6. Prestar serveis als seus col-legiats.

Article 7

Són funcions pròpies del Col-legi, per assolir els seus objectius, les següents:

  1. Vetllar per l'ètica professional i pel respecte als drets dels ciutadans, exigint, dels col-legiats, el compliment de les obligacions legals i estatutàries, i també de les normes i decisions adoptades pels òrgans col-legials en matèria de la seva competència.

  2. Exercir, respecte als seus membres, la funció disciplinària que la Llei atorgui als col-legis professionals.

  3. Ordenar l'exercici de la professió, determinant les condicions mínimes que garanteixen la llibertat d'actuació en el camp dels coneixements derivats de la seva titulació i de la independència de criteri en la actuació professional.

  4. Participar en els òrgans consultius de l'Administració quan aquesta ho requereixi i col-laborar-hi, en els diferents nivells.

  5. Organitzar activitats i crear serveis de caràcter voluntari, de tipus professional, cultural, assistencial, de previsió i assegurances, i altres d'anàlegs, que siguin d'interès per als col-legiats, i establir, si escau, la col-laboració amb altres col-legis professionals i entitats legalment constituïdes.

  6. Promoure la plena ocupació dels col-legiats per mitjà dels serveis col-legials i d'aquelles mesures i activitats que facilitin el seu accés al mercat de treball i l'apropament entre l'oferta i la demanda de treball.

  7. Instar i exercir accions davant qualsevol administració, instància o jurisdicció judicial, en matèria d'intrusisme professional i competència deslleial.

  8. Intervenir, per la via de la conciliació o de l'arbitratge, en les qüestions que se suscitin entre col-legiats, o entre col-legiats i contractants dels seus serveis professionals.

  9. Tenir la representació i exercir la defensa de la professió en el seu àmbit territorial davant les administracions, els jutjats i tribunals, les entitats públiques, privades i particulars, amb legitimació per ser part en els litigis que afectin els interessos professionals, generals o de col-legiats.

    Actuar, per substitució processal dels col-legiats, sempre que en la defensa dels interessos d'aquests hi estiguin implicats interessos professionals de caràcter general.

  10. Nomenar representants de la professió en entitats, comissions i jurats públics o privats que ho sol-licitin, informar sobre les bases dels concursos que afectin la professió i designar, si escau, representants en els jurats.

  11. Establir barems d'honoraris professionals, que tindran caràcter merament orientatiu, i gestionar el cobrament dels honoraris amb caràcter voluntari i a petició lliure i expressa dels col-legiats, sempre que hi hagi el servei i amb les condicions que s'estableixin.

  12. Aprovar els seus pressupostos, i regular i fixar les aportacions dels seus col-legiats assegurant el compliment dels fins col-legials.

  13. Visar les intervencions i els treballs professionals que es reflecteixin documentalment i estiguin autoritzats amb la signatura dels col-legiats. El Col-legi podrà visar també les intervencions i els treballs professionals per mitjans o sistemes informàtics de telecomunicacions que posi a disposició dels col-legiats, prèvia sol-licitud i complint els requisits que en cada moment estableixi la normativa col-legial.

  14. Emetre informes i dictàmens, evacuar les consultes que siguin sol-licitades al Col-legi per les administracions o entitats públiques i privades, particulars o col-legiats, i actuar per a la designació de perits.

  15. Informar, quan escaigui i no sigui competència del Consell de Col-legis d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya, sobre les normes que prepari el Govern de la Generalitat de Catalunya sobre condicions generals de l'exercici professional, funcions, competències, règim d'incompatibilitat i altres.

  16. Qualsevol altra funció relacionada amb els seus fins o amb l'exercici professional, directament o indirectament, o que li sigui atribuïda per llei o per delegació de l'Administració, i crear i organitzar tots aquells departaments, serveis o comissions que cregui convenients per al millor compliment dels seus fins.

  17. Promoure i crear serveis o participar amb entitats i institucions amb finalitats de difusió social dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR