DECRET 33/2010, de 9 de març, de modificació i publicació dels Estatuts del Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

DECRET

33/2010, de 9 de març, de modificació i publicació dels Estatuts del Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus.

Per mitjà del Decret 206/1985, de 15 de juliol, es va crear el Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus, amb la finalitat d'aprofundir en l'estudi dels temes europeus i la seva difusió i promoció, integrat per la Generalitat de Catalunya a través del Patronat Català Pro Europa i la Universitat Autònoma de Barcelona, i es van aprovar els seus Estatuts.

Posteriorment, mitjançant el Decret 216/1992, de 9 de juny, es va aprovar la modificació dels Estatuts que regien el Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus per tal d'adaptar-ne l'estructura a l'evolució mateixa de l'Institut i a l'adscripció a la Universitat Autònoma de Barcelona.

La redistribució competencial dels departaments de l'Administració de la Generalitat derivada de l'aprovació del Decret 421/2006, de 28 de novembre, en virtut del qual s'atribueixen al Departament de la Presidència les polítiques i actuacions davant les institucions de la Unió Europea i al Departament de la Vicepresidència la responsabilitat de les relacions internacionals i la política de cooperació en el desenvolupament, com també la creació consegüent de la Secretaria per a la Unió Europea per part del Govern de la Generalitat, mitjançant el Decret 631/2006, de 27 de desembre, com a secretaria sectorial adscrita al Departament de la Presidència, amb l'objecte de fer el seguiment, l'impuls i la coordinació de les polítiques i les actuacions de la Generalitat en l'àmbit de la Unió Europea, fins aquell moment atribuïdes al Patronat Català Pro Europa, fan necessària una nova modificació dels Estatuts del Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus, publicats a l'annex del Decret 216/1992, de 9 de juny. A la vegada, es revisa i es millora, tot clarificant el seu contingut, els Estatuts esmentats i s'introdueixen alguns canvis en la composició dels seus òrgans.

Atès que aquesta reforma afecta la pràctica totalitat dels preceptes estatutaris del Consorci, s'opta per aprovar i publicar el text íntegre dels nous Estatuts. Aquesta reforma estatutària, de conformitat amb el que disposa l'article 8.3 e) dels seus Estatuts, l'ha d'aprovar el Consell de Govern del Consorci, amb el quòrum previst per l'article 13.2, i l'han de ratificar els dos membres que l'integren; per la qual cosa, mitjançant l'aprovació d'aquest Decret, el Govern ratifica la modificació dels Estatuts del Consorci.

Per tot això, vist l'Acord adoptat pel Consell de Govern del Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus en la seva sessió de data 17 d'abril de 2009 i la seva ratificació per l'Acord del Consell de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona de data 7 d'octubre de 2009, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova la modificació dels Estatuts del Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus.

Els nous Estatuts que regiran el Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus es publiquen com a annex a aquest Decret.

Disposició derogatòria

Es deroguen els Estatuts del Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus, publicats pel Decret 216/1992, de 9 de juny, de modificació del Decret 206/1985, de 15 de juliol, de creació del Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus.

Disposició final

Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva data de publicació al DOGC.

Barcelona, 9 de març de 2010

José Montilla i Aguilera

President de la Generalitat de Catalunya

Annex

Estatuts del Consorci Institut Universitari d'Estudis Europeus

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

1.1 La Generalitat de Catalunya, mitjançant el departament competent en matèria de polítiques i actuacions davant les institucions de la Unió Europea, i la Universitat Autònoma de Barcelona, integren el Consorci denominat Institut Universitari d'Estudis Europeus (IUEE).

1.2 L'IUEE té reconeguda la condició oficial d'institut universitari adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona, d'acord amb el Decret 134/1992, de 9 de juny. L'atorgament d'aquesta condició és compatible amb la naturalesa consorcial de l'Institut.

Article 2

2.1 L'Institut Universitari d'Estudis Europeus té les finalitats següents:

  1. L'estudi en nivell superior i la investigació en temes relacionats amb la integració europea.

  2. L'ensenyament de les matèries relacionades amb la Unió Europea i, especialment, els estudis de postgrau.

  3. L'intercanvi científic i d'informació amb altres institucions similars.

  4. La difusió i promoció dels estudis sobre la integració europea.

  5. L'assessorament a la Generalitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR