DECRET 214/1999, de 27 de juliol, pel qual s'estructura la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

214/1999, de 27 de juliol, pel qual s’estructura la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

L’increment de les competències que en matèria de pesca marítima, ordenació del sector pesquer, aqüicultura i marisqueig, captació nauticopesquera, investigació oceanogràfica, formació nàutica i activitats subaquàtiques d’esbarjo comporta la necessitat de reestructurar la Direcció General de Pesca Marítima del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca amb vista a una més gran adequació a la situació del sector, tant l’actual com la que es preveu en un futur immediat.

La importància que van prenent a Catalunya el conjunt d’activitats econòmiques i de lleure relacionades amb l’espai marítim i la necessitat d’ordenació de l’esforç pesquer i de preservació dels recursos marins, fan necessari millorar la coordinació dels diferents organismes en les diverses activitats que s’hi desenvolupen.

A proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Canvi de denominació

La Direcció General de Pesca Marítima passa a denominar-se Direcció General de Pesca i Afers Marítims i té al seu càrrec el desenvolupament de les funcions que té assignades el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca en matèria de pesca marítima, ordenació del sector pesquer, aqüicultura, marisqueig, confraries de pescadors, capacitació nauticopesquera, activitats nàutiques i subaquàtiques d’esbarjo, investigació oceanogràfica i totes aquelles altres matèries que fan referència a l’administració i l’ordenació marítima de la seva competència.

Article 2

Estructura

2.1 La Direcció General de Pesca i Afers Marítims s’estructura en les unitats següents:

Servei d’Estructures Pesqueres.

Servei de Recursos Marins.

Secció de Coordinació Administrativa.

2.2 S’adscriu a la Direcció General de Pesca i Afers Marítims l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

Article 3

Funcions i estructura del Servei d’Estructures Pesqueres

3.1 Les funcions del Servei d’Estructures Pesqueres són les següents:

Proposar la planificació i gestionar les autoritzacions de nova construcció, modernització i canvis de base dels vaixells de pesca.

Gestionar les autoritzacions d’establiments de cultius marins, de les immersions i de recollida d’organismes vius per al cultiu.

Proposar la planificació i gestionar programes d’ajut destinats al sector pesquer i aqüícola.

Proposar la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR