DECRET 243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyDecret

DECRET

243/2007, de 6 de novembre, d'estructura del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

Mitjançant el Decret 186/2007, de 28 d'agost, es va reestructurar el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, llevat de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, que es va fer mitjançant el Decret 183/2007, de 28 d'agost, per tal de facilitar el funcionament intern del nou Departament i garantir una prestació de serveis més eficaç i eficient.

Aquestes estructuracions pretenien, entre altres objectius, enfortir la Secretaria General, de la qual passaven a dependre àmbits tan importants com la protecció civil i la prevenció, extinció d'incendis i salvaments, incrementar la capacitat de la Secretaria de Seguretat en la direcció de les polítiques públiques de seguretat i policia i en l'àmbit estrictament policial, com també adequar les funcions de la Secretaria de Relacions Institucionals als nous reptes que té plantejats, principalment pel que fa al desplegament estatutari i al desenvolupament de les actuacions necessàries per recuperar i reivindicar la memòria històrica de la lluita per la democràcia i el foment de la pau.

Així mateix, l'increment de l'activitat de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments i l'augment del personal del cos de bombers de la Generalitat exigia l'adequació dels òrgans administratius als requeriments dimensionals i funcionals actuals necessaris per al desenvolupament correcte de les funcions encomanades.

D'altra banda, es va organitzar la Direcció General de Protecció Civil, dotant-la d'una estructura moderna i operativa per tal de donar resposta a les necessitats i requeriments que demanda actualment la ciutadania.

Paral·lelament a l'aprovació de la nova organització departamental, el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 9/2007, de 30 de juliol, del Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112 Catalunya, i la Llei 10/2007, de 30 de juliol, de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, que ha entrat en vigor amb posterioritat als decrets d'estructura esmentats.

Amb la finalitat de disposar en un únic text normatiu de tota l'estructura del Departament per tal de reunificar la que afecta als cossos operatius adscrits al Departament, instruments personals indispensables per a la prestació dels serveis de seguretat i d'emergències, així com de la resta de personal adscrit a aquest Departament, actualitzat d'acord amb les lleis esmentades, i de facilitar la tasca dels operadors jurídics, es considera convenient unificar o centralitzar en una única disposició normativa l'organització departamental.

Per això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura del Departament

1.1 El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, sota la direcció de la persona que n'és titular, s'estructura en les unitats directives següents:

  1. La Secretaria General.

  2. La Secretaria de Seguretat.

  3. La Secretaria de Relacions Institucionals i Participació.

1.2 Resten adscrits al Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, el Servei Català de Trànsit i l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat. Aquest dos últims en els termes que preveu aquest Decret.

1.3 Els organismes regulats a l'apartat 1.2 d'aquest Decret es regeixen per les seves normes específiques.

1.4 El/la titular del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació exerceix les funcions de la presidència rotatòria de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat, de presidència de la representació catalana a la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat i de la Comissió Mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona.

Article 2

Consell de Direcció del Departament

Presidit pel/per la conseller/a, el Consell de Direcció del Departament assisteix el/la conseller/a en les funcions de coordinació general i seguiment de l'activitat del Departament. Del Consell de Direcció, en formen part els titulars d'òrgans directius amb nivell orgànic de secretari general o de director general del Departament, els altres càrrecs que el/la conseller/a determini i el/la cap del Gabinet del Conseller, que actua com a secretari/ària.

Article 3

Unitat d'assistència i suport al/a la conseller/a

3.1 La unitat d'assistència i suport al/a la conseller/a és el Gabinet del/de la Conseller/a.

3.2 El Gabinet del/de la Conseller/a té les funcions següents:

  1. Coordinar el seguiment i la preparació de la informació per a les iniciatives del Parlament de Catalunya en allò que pertoca al Departament i dels informes sol·licitats pel Síndic de Greuges, com també el seguiment de l'activitat parlamentària de les Corts Generals i d'altres comunitats autònomes.

  2. Assistir amb el/la conseller/a a les sessions parlamentàries que es determini i a aquells actes públics relacionats amb les seves funcions.

  3. Coordinar i supervisar l'organització de les activitats del/de la conseller/a.

  4. Coordinar les relacions amb els mitjans de comunicació i supervisar la informació generada, així com l'anàlisi del contingut informatiu dels mitjans de comunicació i la seva repercussió en el Departament.

  5. Qualsevol altra funció que li encomanin.

    3.3 Del Gabinet del/de la Conseller/a depenen:

  6. L'Oficina de Protocol.

  7. L'Oficina de Relacions Institucionals.

  8. La Secretaria del/de la Conseller/a.

  9. El Gabinet de Comunicació.

    3.4 L'Oficina de Protocol té les funcions següents:

  10. Coordinar les invitacions rebudes i actes previstos amb les activitats del/de la conseller/a i, si escau, dels alts càrrecs del Departament, i assessorar en tot el que fa referència a protocol.

  11. Assistir amb el/la conseller/a als actes públics que escaigui.

  12. Assessorar en qüestions de protocol per a l'organització d'actes, congressos, simposis i jornades del Departament, i gestionar-ne la infraestructura.

  13. Qualsevol...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR