DECRET 74/1999, de 23 de març, pel qual es modifica l'estructura orgànica del Servei Català de Trànsit. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2907, pàg. 7835, de 10.6.1999).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

74/1999, de 23 de març, pel qual es modifica l'estructura orgànica del Servei Català de Trànsit. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 2907, pàg. 7835, de 10.6.1999).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Per la Llei orgànica 6/1997, de 15 de desembre, es van transferir competències executives en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

D'acord amb la disposició transitòria única de la Llei orgànica, les funcions de vigilància de trànsit s'assumiran gradualment a les diferents comarques del territori de Catalunya. Així, a partir del 4 de maig de 1998, la Generalitat ha assumit l'exercici d'aquestes funcions a les comarques de la circumscripció de Girona, i a partir de l'1 de maig de 1999, les assumirà a les comarques de la circumscripció de Lleida, d'acord amb el que estableix l'apartat d) de l'annex del Reial decret 391/1998, de 13 de març, sobre traspàs de serveis i funcions de l'Administració de l'Estat a la Generalitat de Catalunya, en matèria de trànsit i circulació de vehicles a motor.

El Servei Català de Trànsit, que ha d'exercir juntament amb altres òrgans les competències transferides a la Generalitat per la Llei orgànica esmentada, ha de disposar d'una estructura adequada i suficient que permeti el correcte exercici d'aquestes noves funcions atribuïdes.

S'escau, doncs, modificar l'estructura orgànica actual del Servei Català de Trànsit establerta pel Decret 82/1998, de 31 de març, i crear el Servei Territorial de Trànsit de Lleida.

D'acord amb el que estableixen els articles 61 i següents de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Governació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

El director del Servei Català de Trànsit té atribuïdes les funcions que estableixen els articles 5 i concordants de la Llei 14/1997, de creació de l'esmentat Servei.

Article 2

Sota la dependència orgànica i funcional del director del Servei Català de Trànsit es troben la Subdirecció General Tècnica, el Servei Territorial de Trànsit de Girona i el Servei Territorial de Trànsit de Lleida.

Article 3

A la Subdirecció General Tècnica, li corresponen les funcions següents:

a) Substituir el director en cas d'absència i malaltia.

b) Assessorar el director en relació amb les accions de millora en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

c) Coordinar les relacions amb els ens locals i els organismes vinculats en matèria de trànsit.

d) Dirigir la relació amb el Centre de Gestió de Trànsit de Catalunya i coordinar i planificar la informació sobre circulació als usuaris de les vies públiques.

e) Coordinar el procés de formació i acreditació de professors i directors d'autoescoles.

f) Planificar i realitzar els programes i les campanyes divulgatives d'educació i prevenció viària.

g) Planificar i elaborar estudis relacionats amb les matèries objecte de competència del Servei Català de Trànsit.

h) Supervisar, coordinar i impulsar l'activitat dels serveis territorials del Servei Català de Trànsit.

i) Supervisar i coordinar la tramitació dels procediments sancionadors.

j) Coordinar l'elaboració, d'acord amb les necessitats dels serveis i les instruccions del director, de la proposta d'avantprojecte de pressupost del Servei.

k) Supervisar la gestió econòmica administrativa i de recursos humans.

l) Informar els recursos administratius del Servei Català de Trànsit i portar a terme el control i el seguiment del Registre de recursos.

m) Participar en l'elaboració dels avantprojectes de llei i disposicions de caràcter general i elaborar els informes sobre els diferents actes i activitats del Servei Català de Trànsit.

n) Assessorar jurídicament tots els òrgans del Servei Català de Trànsit.

o) Supervisar el funcionament dels sistemes informàtics i la planificació del desenvolupament informàtic del Servei.

p) Planificar l'administració de les bases de dades i de les comunicacions.

q) Coordinar la realització d'estadístiques d'accidentalitat i procediment sancionador i els indicadors de la gestió operativa.

r) Representar el Servei Català de Trànsit en els grups de treball que el director designi.

s) Exercir qualsevol altra funció que el director li encomani.

Article 4

De la Subdirecció General Tècnica depenen:

a) El Servei d'Administració i Finances

b) La Secció de Recursos i Normativa.

Article 5

Corresponen al Servei d'Administració i Finances les funcions següents:

a)...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR