DECRET 358/1988, d'1 de desembre, de modificació de l'estructura orgànica de la Direcció General de Justícia Juvenil.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

A partir de l'aplicaciÛ de la Llei 12/1988, que modifica la Llei 11/1985, de protecciÛ de menors i, especialment, amb motiu de la publicaciÛ del Decret 332/1988, de 21 de novembre, de reassignaciÛ de competËncies en matËria de protecciÛ de menors, el Departament de JustÌcia, mitjanÁant la seva DirecciÛ General de JustÌcia Juvenil, nova denominaciÛ de l'anterior DirecciÛ General de ProtecciÛ i Tutela de Menors, assumeix el conjunt de funcions i competËncies que defineix l'article 1 del Decret esmentat. Aquesta modificaciÛ de competËncies, juntament amb la supressiÛ del Servei de DiagnÚstic, Acolliments Familiars i Adopcions, tal i com expressa la disposiciÛ final 1 del Decret 332/1988, obliga a definir una modificaciÛ de la DirecciÛ General, dels seus serveis i seccions que fins ara regulava el Decret 100/1987, de 20 de febrer, en els seus articles del 27 fins al 40.

L'adequaciÛ de l'estructura garanteix la plena assumpciÛ de les competËncies assignades al Departament de JustÌcia i la previsiÛ de properes modificacions en el tractament penal juvenil. En aquest sentit es creu necess‡ria la creaciÛ d'una SubdirecciÛ General de JustÌcia Juvenil que s'encarregui especialment de la coordinaciÛ de les diverses situacions dels menors sota mesura judicial des de l'observaciÛ i custÚdia fins als processos de reinserciÛ, passant per l'execuciÛ concreta tant de mesures en medi obert com de mesures i penes d'internament i tambÈ la coordinaciÛ des de les diferents ‡rees territorials i l'assistËncia al Director General. Amb la creaciÛ de la SubdirecciÛ General es modifica el nivell del Servei d'Assessorament TËcnic i d'InspecciÛ, del Servei de GestiÛ Administrativa i dels Serveis Territorials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona que passen a nivell de SecciÛ, atËs que part de les seves competËncies sÛn assumides directament per la nova SubdirecciÛ General, i que en aquests Úrgans hi ha hagut una reducciÛ de les seves funcions a nivell qualitatiu i quantitatiu a partir del Decret 332/1988.

En virtut de tot aixÚ, a proposta del Conseller de

JustÌcia, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea la SubdirecciÛ General de JustÌcia Juvenil dintre la DirecciÛ General de JustÌcia Juvenil del Departament de JustÌcia, amb les funcions seg¸ents:

  1. AssistËncia i suport al Director General en l'exercici de les seves funcions en matËria de justÌcia juvenil.

  2. Organitzar, coordinar, programar i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR