DECRET 53/2003, de 20 de febrer, d'estructura orgànica de la Direcció General de Política Lingüística.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

DECRET 53/2003, de 20 de febrer, d'estructura orgànica de la Direcció General de Política Lingüística.

Els canvis legislatius, sociolingüístics i d'organització administrativa dels darrers anys, i també la constitució de l'Institut Ramon Llull, que té com a finalitat la projecció exterior de la llengua catalana i la seva difusió i aprenentatge fora del domini lingüístic, fan convenient d'adaptar l'estructura orgànica de la Direcció General de Política Lingüística a les necessitats actuals per tal de continuar assolint amb més eficàcia i coordinació interdepartamental els objectius en matèria de política lingüística que van motivar-ne la creació l'any 1980 i que ara estableix la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

D'acord amb l'article 25.1 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte de la Direcció General de Política Lingüística

1.1 La Direcció General de Política Lingüística té com a objecte impulsar el desplegament i l'aplicació de la legislació lingüística derivada de l'article 3 de l'Estatut d'autonomia i vetllar per l'aplicació de la política lingüística que estableix el Govern.

1.2 Amb aquesta finalitat, i sense perjudici de les que li atribueix el Decret 36/1998, de 4 de febrer, de mesures per a l'aplicació de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, la Direcció General exerceix les funcions següents:

  1. Planteja al conseller o la consellera de Cultura les mesures adequades de política lingüística i, quan s'escau, les executa.

  2. Elabora propostes legislatives i reglamentàries relacionades amb la política lingüística i informa sobre els projectes normatius de caràcter general que s'hi relacionen que promouen els departaments de la Generalitat.

  3. Impulsa i coordina les mesures dels departaments de la Generalitat que tenen repercussió sobre la política lingüística o el foment de la llengua catalana.

  4. Impulsa i coordina per mitjà, quan s'escau, del Consorci per a la Normalització Lingüística les actuacions relacionades amb la política lingüística o el foment de la llengua catalana que emprenen els ens locals de Catalunya.

  5. Impulsa i coordina, per mitjà del Centre de Terminologia Termcat, les activitats terminològiques relacionades amb la llengua catalana, i vetlla per la difusió de la terminologia que elabora el centre esmentat.

  6. Promou l'ensenyament de la llengua catalana a la població adulta resident a Catalunya, i convoca i administra les proves i expedeix els certificats de coneixement de català en el territori de Catalunya i els certificats d'interpretació i traducció jurades d'altres llengües al català i viceversa.

  7. Promou, amb la col-laboració del Consell Social de la Llengua Catalana, el consens favorable a l'ús del català en els principals sectors de la societat.

  8. Promou el diàleg i la cooperació i procura la coordinació amb les institucions competents en matèria de política lingüística dels altres territoris de llengua catalana.

  9. Promou l'aplicació de la normativa lingüística de l'Institut d'Estudis Catalans.

  10. Dóna suport a l'Institut Ramon Llull, quan aquest ho sol-licita, per a les actuacions d'ensenyament i promoció del català fora de l'àmbit lingüístic.

  11. Dóna suport tècnic, quan aquest ho sol-licita, al Consell General d'Aran en matèria de política lingüística i foment de l'aranès.

Article 2

Subdirecció General de Política Lingüística

2.1 Corresponen a la Subdirecció General de Política Lingüística, sota la dependència de la Direcció General, la coordinació de l'actuació dels òrgans que té adscrits i del secretariat del Consell Social de la Llengua Catalana.

2.2 De la Subdirecció General de Política Lingüística en depenen els òrgans següents:

  1. Servei d'Assessorament Lingüístic.

  2. Servei de Normalització Lingüística.

  3. Institut de Sociolingüística Catalana.

  4. Secció d'Actuació Administrativa.

Article 3

Servei d'Assessorament Lingüístic

Són funcions del Servei d'Assessorament Lingüístic:

  1. L'assessorament lingüístic de les entitats públiques i privades.

  2. La difusió del coneixement del català entre les persones adultes residents a Catalunya mitjançant l'elaboració...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR