ORDRE VCP/147/2010, de 8 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, i s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/147/2010, de 8 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, i s'obre la convocatòria corresponent a l'any 2010.

Vist l'article 4.2.d) del Decret 634/2006, de 27 de desembre, pel qual es modifica el Decret 478/2006, de 5 de desembre, d'estructura del Departament de la Vicepresidència, que estableix que la Casa de la Generalitat a Perpinyà depèn de la Direcció General d'Acció Departamental sota la dependència de la Secretaria General de la Vicepresidència;

Vist que el 27 de juliol de 2007, es va constituir a la ciutat de Ceret, un Comitè de Pilotatge per a la creació de l'Eurodistricte, format per la Generalitat de Catalunya, el Consell General dels Pirineus Orientals, els ajuntaments de Girona, Figueres, Perpinyà, Ceret i Prada, els consells comarcals i les entitats municipalistes de les dues bandes, i destinat a potenciar, vertebrar i harmonitzar l'espai català transfronterer;

Atès que la Casa de la Generalitat a Perpinyà té per objectiu principal el foment de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, es decideix aprovar unes bases reguladores de subvencions per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, en el marc de la col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel que s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997);

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article 1

Aprovació de les bases

Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocatòria

2.1 Obrir la convocatòria per a la concessió de subvencions Eurodistricte de l'Espai Català Transfronterer en el marc del fons comú entre la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals, que s'hauran de portar a terme durant l'any 2010.

2.2 Les subvencions previstes en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

Article 3

Import

L'import màxim de les subvencions que preveu aquesta convocatòria és de 80.000,00 euros, dels quals 40.000,00 euros aniran a càrrec de la partida VP0112 D/460000100/1210 (Corporacions locals), i els altres 40.000,00 euros, a càrrec de la partida VP0112 D/482000100/1210 (Altres institucions sense fi de lucre) del pressupost vigent de la Generalitat de Catalunya.

En cas que el crèdit previst inicialment en aquestes partides pressupostàries no fos disposat en la seva totalitat per a cadascuna d'aquestes, el crèdit disponible es podrà transferir d'una partida a l'altra per tal que es pugui utilitzar en aquesta convocatòria.

Els atorgaments queden condicionats a les disponibilitats pressupostàries.

Article 4

Sol·licituds i termini de presentació

El termini màxim per a la presentació de les sol·licituds serà d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Les sol·licituds s'hauran de presentar mitjançant els models d'impresos normalitzats que es poden obtenir a la pàgina web: http://www.gencat.cat/vicepresidencia, o bé a les instàncies següents:

Direcció General d'Acció Departamental, Departament de la Vicepresidència, Palau de la Generalitat, plaça de Sant Jaume, 4, 08002 Barcelona.

Delegació Territorial del Govern, Gran Via de Jaume I, 9, 17001 Girona.

Generalitat de Catalunya, Casa a Perpinyà, 1 carrer de la Fusteria, F-66000 Perpinyà.

Les sol·licituds podran ser presentades al Registre de la Casa de la Generalitat a Perpinyà (1, carrer de la Fusteria, 66000 Perpinyà), el Registre general del Departament de la Vicepresidència (Via Laietana, 14, 08003 Barcelona), o bé en qualsevol dels registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 5

Tramitació i resolució

La tramitació de les subvencions regulades a les corresponents bases correspon a la Casa de la Generalitat a Perpinyà del Departament de la Vicepresidència, i la resolució, a la persona titular del Departament de la Vicepresidència, a proposta de la Junta d'Avaluació regulada a la base 11.3 de l'annex, i serà elevada per l'òrgan instructor corresponent.

El termini màxim per resoldre i notificar la concessió de les subvencions sol·licitades serà de sis mesos a comptar des de la data de publicació de la convocatòria.

L'exposició pública de la resolució del procediment, degudament motivada, d'acord amb els criteris de valoració de la base 10 de l'Ordre, s'efectuarà al tauler d'anuncis del Departament de la Vicepresidència (Via Laietana, 14, 08003 Barcelona) i de la Casa de la Generalitat a Perpinyà (1, carrer de la Fusteria, 66000 Perpinyà), així com a la pàgina web del Departament de la Vicepresidència (http: www.gencat.cat/vicepresidencia). Aquesta publicació, que incorporarà la motivació de la concessió o de la denegació de la subvenció sol·licitada, substitueix la notificació a les persones interessades, en aplicació de l'article 59.5.b) de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Transcorregut aquest termini sense que s'hagi dictat ni publicat aquesta resolució, les persones interessades podran entendre desestimades les seves sol·licituds.

Article 6

Justificació

El termini màxim per a la presentació de la documentació justificativa del compliment de l'objecte de la subvenció és d'un mes a comptar des de la data de finalització de l'activitat i, en qualsevol cas, en una data no posterior al 31 d'octubre de 2010.

Article 7

Publicitat

En cas de subvencions d'import igual o superior a 3.000,00 euros es publicaran al DOGC.

Article 8

Recursos

Contra la Resolució de concessió o de denegació de les subvencions, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini màxim d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de seva publicació, mitjançant exposició pública en el corresponent tauler d'anuncis, o bé directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, de conformitat amb el que estableix l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació. En el cas d'ens locals, cal tenir en compte el que estableix l'article 44 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre VCP/148/2009, de 24 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos comptats des de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol.

Barcelona, 8 de març de 2010

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident del Govern

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió de la línia de subvencions Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer.

1.2 Aquesta línia de subvencions vol ajudar els projectes de proximitat que no tenen les capacitats per recaptar els recursos públics habituals destinats a l'àmbit transfronterer (Interreg, Leader Cooperació), donar importància a algunes accions estratègiques, i vertebrar l'Espai Català Transfronterer, així com l'Eurodistricte, promovent els projectes transfronterers que l'enforteixen.

1.3 Les subvencions previstes en el marc d'aquestes bases no podran constituir unes contrapartides en el marc del finançament d'una candidatura Interreg IV-A.

.2 Persones beneficiàries

2.1 Poden optar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR