ORDRE VCP/324/2008, de 20 de juny, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, en el marc de la col·laboració formalitzada entre la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/324/2008, de 20 de juny, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió d'ajuts Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, en el marc de la col·laboració formalitzada entre la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals.

Vist l'article 4.2.d) del Decret 634/2006, de 27 de desembre, d'estructura del Departament de la Vicepresidència, que estableix que la Casa de la Generalitat a Perpinyà depèn de la Direcció General d'Acció Departamental sota la dependència de la Secretaria General de la Vicepresidència;

Atès l'Acord-marc triennal de cooperació transfronterera signat el 29 de juny de 2006 entre la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals, i el seu Conveni d'aplicació 2007-2008, que preveuen la creació d'un fons econòmic comú per al desenvolupament de projectes transfronterers i la posada en marxa d'un servei comú d'ajuda al desenvolupament de projectes transfronterers;

Atès que el 27 de juliol de 2007 es va constituir al municipi de Ceret un comitè de pilotatge per a la creació de l'Eurodistricte, format per la Generalitat de Catalunya; el Consell General dels Pirineus Orientals; els ajuntaments de Girona, Figueres, Perpinyà, Ceret i Prada, i els consells comarcals i les entitats municipalistes de totes dues bandes, i destinat a potenciar, vertebrar i harmonitzar l'Espai Català Transfronterer;

Atès que la Casa de la Generalitat a Perpinyà té com a objectiu principal el foment de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, es decideix aprovar unes bases reguladores d'ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, en el marc de la col·laboració formalitzada entre la Generalitat de Catalunya i el Consell General dels Pirineus Orientals.

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions;

En ús de les atribucions que em confereix la legislació vigent i, en concret, l'article 92.3 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre,

Ordeno:

Article únic

Aprovar les bases que han de regir la concessió d'ajuts Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i sens perjudici del que estableix l'article 44 de la mateixa Llei. Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la persona titular del Departament de la Vicepresidència en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la data de recepció de la notificació, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 20 de juny de 2008

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquestes bases és regular el procediment per a la concessió de la línia d'ajuts Eurodistricte al desenvolupament de projectes de cooperació a l'Espai Català Transfronterer.

1.2 Aquesta línia de subvencions vol ajudar els projectes de proximitat que no tenen les capacitats per recaptar els recursos públics habituals destinats a l'àmbit transfronterer (Interreg, Leader Cooperació), donar importància a algunes accions estratègiques i vertebrar l'Espai Català Transfronterer, així com l'Eurodistricte, promovent els projectes transfronterers que l'enforteixen.

1.3 Els ajuts previstos en el marc d'aquestes bases no podran constituir unes contrapartides en el marc del finançament d'una candidatura Interreg IV-A.

.2 Persones beneficiàries

2.1 Poden optar a les subvencions les associacions, fundacions i entitats sense ànim de lucre, així com les administracions locals i llurs ens o organismes dependents.

2.2 No poden optar-hi les empreses privades.

.3 Requisits de les persones beneficiàries

Els beneficiaris dels ajuts que preveuen aquestes bases reguladores hauran de complir els requisits següents:

  1. Si l'entitat té 50 treballadors/es o més, donar ocupació, almenys, a un 2% de treballadors/es amb disminució sobre el nombre total de treballadors/es de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el que disposen l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids (BOE núm. 103, de 30.4.1982); el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.2.2000).

  2. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social.

  3. Complir els requisits que estableixen els articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística (DOGC núm. 2553, de 7.1.1998).

  4. No trobar-se en cap de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003).

  5. Complir qualsevol altra obligació legal o reglamentària que els pugui afectar.

  6. Les entitats que presentin projectes de manera conjunta han de complir, cada una individualment, els requisits i la resta de condicions que estableixen aquestes bases per poder ser beneficiàries de les subvencions. Així mateix, caldrà que aportin un acord signat entre totes les entitats en què s'acreditin i detallin les actuacions que realitzarà efectivament cada entitat i que es comprometen a executar el projecte de manera conjunta. En l'acord també s'haurà de designar quina d'aquestes entitats actuarà com a representant davant la Casa a Perpinyà i la Generalitat de Catalunya, pel que fa al compliment de les obligacions que estableixen aquestes bases i per signar el document corresponent d'acceptació de la subvenció. En l'acord també haurà de constar el compromís que l'agrupació no es dissoldrà mentre no s'hagi desenvolupat el projecte i no hagi transcorregut el termini de prescripció de les obligacions que se'n deriven, d'acord amb el que determina l'article 11.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    .4 Període

    Les actuacions objecte d'aquestes subvencions s'han de realitzar durant l'any natural de la convocatòria i abans del 15 de novembre de 2008.

    .5 Quantia

    L'import de la subvenció en cap cas no pot ser superior al 50% del cost total de l'activitat subvencionada. Per cada projecte l'import de la subvenció no podrà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR