ORDRE AAR/302/2010, de 17 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts excepcionals als productors de vi per a la destil·lació d'alcohol per a ús de boca, i es convoquen els corresponents a la campanya 2009-2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/302/2010, de 17 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts excepcionals als productors de vi per a la destil·lació d'alcohol per a ús de boca, i es convoquen els corresponents a la campanya 2009-2010.

El Reglament 491/2009, del Consell, de 25 de maig de 2009, modifica el Reglament 1234/2007, del Consell, de 22 d'octubre de 2007, pel qual es crea una organització comuna de mercats agrícoles i s'estableixen disposicions específiques per a determinats productes agrícoles (Reglament únic per a les OCM), per integrar la regulació de l'organització comuna del mercat del vi en el marc normatiu de l'organització comuna de mercats agrícoles i entre altres preveu la presentació i el contingut dels programes de suport del sector vitivinícola així com les mesures de suport específiques entre les quals hi ha destil·lació d'alcohol per a ús de boca.

El Reglament (CE) núm. 555/2008, de la Comissió, de 27 de juny, estableix normes de desplegament en relació amb els programes de suport, el comerç amb països tercers, el potencial productiu i els controls del sector vitivinícola.

L'article 103 quatervicies del Reglament (CE) 1234/2007, estableix que fins al 31 de juliol de 2012 es podrà concedir un ajut als productors pel vi que es destil·li en alcohol per a ús de boca en forma d'ajut per hectàrea, s'han de presentar els corresponents contractes per a la destil·lació de vi, així com les proves d'entrega a la destil·lació, abans que es concedeixi l'ajut.

L'article 26 del Reglament 555/2008 estableix la possibilitat que l'ajut pugui abonar-se als productors de vi i als viticultors.

Aquesta Ordre té per finalitat recollir les disposicions relatives a l'ajut per la destil·lació d'alcohol per a ús de boca i convocar els ajuts a la destil·lació d'alcohol per a ús de boca per a la campanya 2009-2010 de manera excepcional per afavorir aquest sector, d'acord amb el marc normatiu comunitari esmentat.

En conseqüència, d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores de l'ajut excepcional a la destil·lació d'alcohol per a ús de boca que es publiquen a l'annex.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts excepcionals corresponents a la campanya 2009-2010, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1.

2.2 Els/les productors/es de vi que tinguin intenció de sol·licitar l'ajut per la destil·lació d'alcohol per a ús de boca de manera excepcional hauran de presentar una sol·licitud, acompanyada del/dels contracte/s del vi destinat a la destil·lació d'alcohol per a ús de boca signat per les parts.

2.3 El termini de presentació de les sol·licituds per a la campanya 2009-2010 finalitza el dia 1 de juny de 2010, inclòs.

2.4 Els ajuts d'aquesta Ordre aniran a càrrec íntegrament del pressupost del Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA). La dotació màxima és de 15.000.000 d'euros i la part corresponent a Catalunya s'assignarà per acord del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA) qui podrà aplicar un coeficient reductor sobre el volum de vi contractat d'acord amb les persones sol·licitants amb dret a ajut, i es comunicarà als productors el volum finalment acceptat.

2.5 L'òrgan gestor dels expedients d'ajut és el Servei de Regulació de Mercats Agroalimentaris.

2.6 L'òrgan competent per resoldre les sol·licituds és el director o la directora general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries.

2.7 El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant serà de tres mesos comptat a partir de la data en què finalitza...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR