ORDRE AAM/34/2012, de 22 de febrer, per la qual es modifica l'Ordre AAR/15/2009, de 23 de gener, per la qual es declara l'existència oficial de la plaga del barrinador de l'arròs, Chilo suppressalis, i es qualifica d'utilitat pública la lluita anual contra aquesta plaga.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

El barrinador de l’arròs, Chilo suppressalis, és una de les plagues més perjudicials per al cultiu de l’arròs i s’ha convertit en una plaga endèmica a les zones arrosseres de Catalunya.

En data 29 de gener de 2009 es va publicar l’Ordre AAR/15/2009, de 23 de gener, per la qual es declara l’existència oficial de la plaga del barrinador de l’arròs, Chilo suppressalis, i es qualifica d’utilitat pública la lluita anual contra aquesta plaga.

Atès que les especificacions contemplades en aquesta Ordre, podrien portar interpretacions contradictòries amb la normativa europea actual, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article únic

Es modifica l’article 4 de l’Ordre AAR/15/2009, de 23 de gener, pel qual es declara l’existència oficial de la plaga del barrinador de l’arròs, Chilo suppressalis, i es qualifica d’utilitat pública la lluita anual contra aquesta plaga. L’article 4 queda redactat de la manera següent:

Article 4

Mesures de prevenció i lluita

”4.1 Mesures obligatòries

”Per prevenir el desenvolupament de les poblacions de Chilo suppressalis i lluitar contra aquesta plaga, les agrupacions de defensa vegetal, a les zones especificades a l’article 2, realitzaran tractaments fitosanitaris supervisats pel Servei de Sanitat Vegetal.

”4.2 Mesures complementàries

”A més de les mesures indicades en l’apartat anterior, les agrupacions de defensa vegetal (ADV), i amb l’objectiu de millorar el control de la plaga, poden realitzar les actuacions següents:

”a) Distribució espacial de trampes de captura.

”b) Seguiment de vol d’adults i evolució de les larves de Chilo suppressalis.

”c) Elaboració de mapes de danys produïts per la plaga.

”d) Realització de tractaments biològics o amb feromones.

”4.4 Les persones titulars d’explotacions arrossaires s’han d’abstenir d’efectuar cap acció individual contra la plaga la qual serà realitzada de forma exclusiva per les ADVs.

”4.5 Per tal de planificar correctament l’execució de la campanya anual de lluita, les agrupacions de defensa vegetal poden demanar al departament competent en matèria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR